Pomoocy!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Potrzebuje pomocy!!
Może mi to ktoś przetłumaczy7ć,była bym baardzo wdzięczna :)

Moje wakacje.
Wakacje w tym roku zapowiadają się ciekawie.
Pierwszy wyjazd będzie z mamą!Wybieramy się nad morze na cały tydzień.
Kiedy wrócimy ja muszę pracować w stajni by potem jeździć za darmo.
Jak skończę pacę przy koniach wyjeżdżam ze znajomymi za dwa tygodnie do Starej Wsi.
Tam będziemy się spotykać z ludźmi z całej Polski,to bardzo fajna sprawa!
Po powrocie na kilka dni wracam do stajni i zostaje na dwa tygodnie w lesie na działce.
Pod koniec tak wspaniałych wakacji wyjeżdżam ze znajomymi do Portugalii na obóz capoeiry.
Będziemy tam doskonalić swoje techniki oraz uczyć się tamtejszch obyczajów,jest to dla nas bardzo ważne ponieważ nasz Mistrz jest Portugalczykiem.
Mam nadzieje,ze wszystkie zaplanowane wyjazdy się udadzą i będą to świetne wakacje!
Moze chociaz troche wkladu wlasnego?

Dlaczego chcecie zeby ktos inny odrabial wasze zadania domowe?
Jeśli komuś sprawia to przyjemność to nie zadaje takich pytań.Nikt Ci nie każe...
Nie chodzi o odrabiane zadania,tylko o to,że osobie znającej niemiecki zajmie to o połowę mniej czasu,i jest duże prawdopodobieństwo uniknięcia przez ów osobę błędów :-)
",że osobie znającej niemiecki zajmie to o połowę mniej czasu,"

NO wlasnie sama napisalas: po co ktos ma sie przemeczac i siedziec ze slownikiem jak osoba znajaca niemeicki zrobi to za neigo, a on jutro dostanie dobra ocene w szkole .

Pomoc i poprawa bledow to jedno, ale odwalanie calego tekstu za kogos to juz przesada.
...i tak trzymać :-) Ile ja się napocięłm aby się tego języka nauczyć :-)

Tschuess
gut gesagt! man muss sich Muehe geben und lernen, um etwas zu erreichen...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka