prosze o pomoc :-*

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Proszę o przetłumaczenie krótkiego tekstu na niemiecki. Wiem, że nie powinienem o to prosić, ale to wyjątkowa sytuacja. W zamian za to mogę pomóc w angielskim :)
Oto tekst:
Obecnie uprawiam tylko jeden rodzaj sportu. Jest nim kolarstwo górskie. Najczęściej
trenuje w okresie letnim. Wtedy nie rozstaje się z rowerem. Wyruszam na długie wycieczki. Celem jest zwiedzenie różnych ciekawych miejsc lub też zrobienie określonej ilości kilometrów. Czasem trenuje z bratem, który był kiedyś kolarzem. Obecnie jeżdzi ze mną rekreacyjnie. W ubiegłym roku brałem udział w bike maraton 2006. Dystans jaki należało przejechać wynosił 60km. Trasa była bardzo ciężka. Udało mi się jednak ją ukończyć. Z wyniku byłem bardzo zadowolony. W przyszłym roku również zamierzam brać udział w tej imprezie i wielu innych. Kalarstwo jest moim ulubionym sportem. Nie wyobrażam sobie życia bez roweru.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie