Tłumaczenie 2óch dialogów PROSZĘ!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

----------Dialog 1----------
-Weißt du etwas?
-Was denn?
-Ich habe ein Rätsel für dich. Was läuft eine oder zwei Stunden und hat keine Beine?
-Der Motor im Auto.
-Nicht schlecht. Das ist aber falsch. Der Motor darf doch nicht eine oder zwei Stunden laufen.
- Das Wasser in der Badewanne.
- Aber Milli! Dan gibt's ja eine große Flut!
- Na, ich weiß wirklich nicht.
- Du weißt nicht, was eineoder zwei Stunden läuft? Eint film natürlich.
- Bei dir ist wohl der Film gerrisen.

---------------Dialog 2---------------------
- Spielst du gern Tennistisch? Du wei ßt doch . Du hast einen Tisch, einen Schläger, einen Ball und naturlich einen Partner.
- Was.....Was ist denn das?
-Das versteheich nicht
- Man sagt doch : "Tennisplatz, tennisschlager und Tennisspiel" Weißt du wirklich nicht was "Tennistisch" ist?
- Tennistisch, Tennis? Tisch? Ach, Tischtennis meinst du.
- Na endlich hast du's!

Proszę ;)
dialog 1
-wiesz co?
-co?
-mam zagadke dla ciebie. co leci jedna lub dwie godziny i nie ma nóg?
-silnik w aucie
-nie zle. ale zła odpowiedz. silnik nie moze przeciez leciec jedna czy dwie godziny
-woda w wannie
-ale milli! to bylaly duza powodź
-no nie wiem, na prawde
-nie wiesz co leci jedna czy dwie godziny? film naturalnie
dialog 2
-grasz chetnie stółem tennisowym? wiesz, masz stół, kij, kule i naturalnie partnera
-co? co takiego?
- nie rozumiesz
- mowi sie przeciez, miejsce tenisowe, kij do tenisa, gra tenisowa. nie wiesz na serio co to jest stół tenisowy?
- stół tenisowy? tenis? stół?acha, masz na mysli tenis stołowy
- no wreszcie zrozumiales
Dzięki bardzo ;)

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie