TELC B2

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktos zdawal egzamin TELC 2 ? Jak wygladal egzamin? Co sprawilo wam najwieksza trudnosc?
tez szukam informacji. zakupilam w Niemczech test z plyta.... trudno powiedziec... HV slucha sie tylko raz, wiec troche trudnosc sprawia
Chyba jednak nikt nic nie wie na temat TELC, szkoda bo moj egzamin sie zbliza...co prawda nie z niemieckiego ale sa podobno porownywalne...Jesli jednak ktos cos wie to bardzo prosze o info...
W sobotę 25.06.2005 zdawałm egzamin ZD+ (TELC B2) w Sosnowcu. Mam dość dobre porównanie bo 13-stego zdawałam ZD Instytutu Goethego. Oba egzaminy są do siebie bliźniaczo podobne. Ten plus oczywiście dało sie odczuć i poprzeczka była postawiona nieco wyżej. Najgorzej przedstawia się sprawa z częścia ze słuchu. W TELCU słucha sie tylko raz..niestety. Życzę powodzenia.
Dzieki wielkie za widomosci. A jak ustny? Moze pamietasz jakies pytamia? A czy przed sluchaniem mozna przeczytac wczesniej pytania? I jescze jednej rzeczy nie udalo mi sie znalezc, jak wyglada punktacja z pisemnego czy za bledna odpowiedz odejmuja punkty czy jest 0? Ja przygotowuje sie sama wiec jest mi trudno, ale tu gdzie mieszkam nie ma co marzyc o kursie z tego jezyka...zdaje wloski.