Proszę o sprawdzenie i poprawienie błędów.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, jestem bardzo słaba z niemieckiego, ale miałam do napisania recenzję ksiązki.
Bardzo proszę o sprawdzenie i poprawienie błędów, których domyślam się będzie dużo.
Z góry bardzo dziękuję! :)

Frederic Dard ist der Autor des Buch „Lift”. Er war ein guter Schriftsteller und er ist den Grand Prix bekommen. Er ist am 29 Juni 1921 in Jallieu ust Isere geboren Wordem und er ist am 6 Juni 2000 gestorben. Er war auch interessiert an Theater. Er hat zwei hundert achtundachtzig Romane geschrieben.
Das Buch „Lift” ist sehr interesant. Interessiert mich eine Einfuhrung. Die Hauptfigur is Albert Herbin. Er zuruck in die Wohnung, wo er niemal gewohnt ist. Es ist Weinahten und die Leute Feiner. Albert geht an das Restaurant. Er trifft eine Frau mit einem Kind. Er verliebt sich in sie und er geht zu einer Frau nach ihr Hause. Alles schient Gut und interesant zu sein. Eine Frau ladt ihn nach Hause. Dann laden ihn fur einen Spaziergang. Ihr besuchte das Haus von Albert und dann ihr kehrten zum Haus von Frau Dravet, Się sind die Tur geoffnet und się haben et was Schreckliches gesehen! Was? Lesen Się das Buch!
Ich glaube, dass das Buch starke Emotionen hervorufen und ist sehr interesant. Es ist ein gutes Buch, weil ich nich aufhoren kann. Ich empfehle es Allen, vor Allem Fans von Krimis. Ich mag dieses Buch und ich bin es schnell und aumerksam gelesen.

A chodziło mi mniej więcej o to:

Frederic Dard jest autorem książki „Winda”. Był dobrym pisarzem i otrzymał Grand Prix. Urodził się 29 czerwca 1921 w Jallieu ust Isere i 6 czerwca 2000 zmarł. Interesował się też teatrem. Napisał 288 powieści.
Książka „Winda” jest bardzo interesująca. Zainteresował mnie jej wstęp. Głównym bohaterem jest Albert Herbin. Wrócił on do domu, gdzie kiedyś mieszkał. Są święta i ludzie świętują. Albert idzie do restauracji. Spotyka kobietę z dzieckiem. Zakochuje się w niej i idzie za nią do jej domu. Wszystko wydaje się być dobre i interesujące. Kobieta zaprasza go do domu. Później zaprasza go na spacer. Odwiedzają jego dom i wracaja do domu pani Dravet. Otworzyli drzwi i zobaczyli coś strasznego! Co? Przeczytaj książkę.
Uważam, że książka dostarcza silnych emocji i jest bardzo ciekawa. Jest dobrą ksiązką, poniewać nie mogłam przestać jej czytać. Polecam ją wszystkim, szczególnie fanom kryminałów. Lubie takie ksiązki,i przeczytałam ją szybko i uważnie.
Miałaś do napisania... czemu nie napisałaś?

Gógle jest pomocny, ale należy go używać z głową.
Gógle nie koryguję.
Irkamozna, nie rozumiem.
Napisałam to tak, jak potrafiłam.
Proszę tylko o sprawdzenie, bo wiem, że robię błędy.
:]
A, skąd wiesz, że robisz błędy? Gdzie je robisz? Nie rżnij głupa, przecie widać.
Ucze się w szkole, nie idzie mi zbyt dobrze z języka niemieckiego, więc wiem, że gdzieś na pewno zrobiłam błędy. Nigdy nie dawałaś mamie do sprawdzenia pracy z polskiego, żeby zopbaczyła, czy nie ma błędów? Jeśli nie, to przykro mi, ale jeśli tak to wyobraź sobie, że ja mam takie problemy z niemieckim i chciałabym, żeby ktoś mi to sprawdził. Dziękuję.
Cytat: kinematografiaa
Ucze się w szkole, nie idzie mi zbyt dobrze z języka niemieckiego, więc wiem, że gdzieś na pewno zrobiłam błędy. Nigdy nie dawałaś mamie do sprawdzenia pracy z polskiego, żeby zopbaczyła, czy nie ma błędów? Jeśli nie, to przykro mi, ale jeśli tak to wyobraź sobie, że ja mam takie problemy z niemieckim i chciałabym, żeby ktoś mi to sprawdził. Dziękuję.
Ja w wieku 5 lat miałam opanowaną na pamięć całą Wielką Encyklopedię Powszechną, wiec nie mogłam mamie dawać nic do sprawdzenia. A, wcześniej nie było prac z polskiego, bo byłam jeszcze fabryką musztardy, którą ty ciągle jeszcze jesteś.
Powiedziałam, że Góglego nie koryguję (i nie sprawdzam) i nie wyjeżdżaj mit tu z mamą i z polskim, zakłamany leniwcu z podcieniem umoralniania na podstawie własnego kłamstwa! Idź do Góglego! Spytaj go, co ci napaćkał!
btw. poczekaj na innych, co Góglego poprawiają i nie rzucaj się tu, jak piard w latarni!
edytowany przez irkamozna: 09 cze 2012
irkamozna i Tamod.. Dziękuję za waszą jakże ogromną "pomoc", ale mozecie juz opuścić ten wątek.
Może będzie tu ktoś, kto pomoze.
Wnioskuje, że na forum nie ma żadnych moderatorów, skoro szerzy sie hamstwo i tacy hejterzy jak wy mają pełne pole do popisu.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Nauka języka