Prośba o przetłumaczenie przepisu na niemiecki w czasie perfekt

Temat przeniesiony do archwium.
Pizza z grzybami i mozzarellą
Składniki:

500 g białej mąki
1 łyżka soli
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki drożdży
pieprz
2 łyżki oliwy
1 ½ szkl. ciepłej wody
odrobina oliwy
350 g grzybów
sos pomidory
60 g mozzarelli
Sposób wykonania:
Mąkę wymieszać z drożdżami, solą, cukrem oraz pieprzem.
Następnie wlać oliwę i wyrabiać ciasto dolewając ciepłą wodę aby powstało gładkie elastyczne ciasto.
Wówczas zagniataj je przez 10 minut na stolnicy wysypanej mąką.
Kiedy zacznie odchodzić od reki uformować z niego kulę i włożyć do miski wysmarowanej oliwą.
Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na co najmniej godzinę aby wyrosło.
Po tym czasie podzielić ciasto na dwie części z których uformował dwa placki, które posmarować oliwą.
Na reszcie oliwy podsmażyć pokrojone grzyby po czym ułożyć je na cieście.
Polać sosem pomidorowym i posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 15 minut.
Johny, nie rub burdlu na forum!
https://niemiecki.ang.pl/forum/pomoc-jezykowa/232784#post1473738
Właśnie od 1,5h próbuję. Składniki już mam. Gorzej z przyrządzeniem, bo nie wiem jak to w perfekcie napisać, dlatego proszę o pomoc. Zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać.

Nie robię burdlu, tylko zauważyłem, że w złym dziale napisałem i zamiast jakoś mi pomóc to piszesz jakieś głupoty
edytowany przez AnonimowyJohny: 23 maj 2013
1,5h?
Na 100 km?
A, gdzie masz te składniki?
W szufladzie?

Jajca se tu z nas robisz?

btw. Zabierasz się do tego w naszej zakładce: "Nauka". Kminisz?
A możecie jakiś fragment przetłumaczyć w tym perfekcie ? z 2-3 zdania i spróbuję, bo nie potrafię tego w perfekcie napisać
edytowany przez AnonimowyJohny: 23 maj 2013
500 g weißes Mehl
1 Esslöffel Salz
1 Teelöffel Zucker
2 Teelöffel Hefe
Pfeffer
2 EL Olivenöl
1 ½ Tasse heißes Wasser
ein wenig Olivenöl
350 g Champinion
Tomatensoße
60 g Mozzarella

Narazie mam tyle:
Mehl hat man mit Hefe, Salz, Zucker und Pfeffer vermischt. Dann hat das Olivenöl gegießen und habe kneten Zugabe von wärme Wasser zu einer glatten erstellt elastischen Teig.

Nie wiem czy dobrze.
edytowany przez AnonimowyJohny: 23 maj 2013
Cytat: AnonimowyJohny
Narazie mam tyle:
Mehl hat man mit Hefe, Salz, Zucker und Pfeffer vermischt. Dann hat das Olivenöl gegießen und habe kneten Zugabe von wärme Wasser zu einer glatten erstellt elastischen Teig.
Nie wiem czy dobrze.
I, ja piszę głupoty?
A, co ty piszesz w takim razie? Jak toto się u ciebie nazywa?
Pisałem, że nie potrafię. Dostałem taki przepis z internetu i muszę go przetłumaczyć, ale jest za trudny dla mnie, dlatego napisałem tutaj.
Dann hat man Sie für 10 Minuten auf einer bemehlten Nudelbrett geknetet.
i z tym odchodzeniem ciasta mam problem, dlatego napisałem następne.
Hat man mit einem Tuch abgedecken und an einem warmen Ort für mindestens eine Stunde gewachsen.
Cała praca do tej pory.
500 g weißes Mehl
1 Esslöffel Salz
1 Teelöffel Zucker
2 Teelöffel Hefe
Pfeffer
2 EL Olivenöl
1 ½ Tasse heißes Wasser
ein wenig Olivenöl
350 g Champinion
Tomatensoße
60 g Mozzarella

Mehl mit Hefe, Salz, Zucker und Pfeffer gemischen. Dann hat man das Olivenöl eingegossen, den Teig geknetet, gleichzeitig hat man warmes Wasser eingegossen, sodass ein glatter und elastischer Teig entstanden ist. Dann hat man Sie für 10 Minuten auf einer bemehlten Nudelbrett geknetet.
Zdanie z odchodzeniem ciasta


Hat man mit einem Tuch abgedecken und an einem warmen Ort für mindestens eine Stunde gewachsen.
Nach dieser Zeit hat man den Teig in zwei Teilen, die zwei Kuchen, die mit Fetten gebildet.
Der Rest des Öls hat man die in Scheiben geschnittenen Champignos gebratet und sie dann auf dem Kuchen.
edytowany przez AnonimowyJohny: 23 maj 2013
Skońćzyłem! Czy może ktoś sprawdzić i ewentualnie poprawić? Przepraszam za cały spam i zawracanie wam tyłka ale to było/jest ważne zadanie.
Zutaten
500 g weißes Mehl
1 Esslöffel Salz
1 Teelöffel Zucker
2 Teelöffel Hefe
Pfeffer
2 EL Olivenöl
1 ½ Tasse heißes Wasser
ein wenig Olivenöl
350 g Champinion
Tomatensoße
60 g Mozzarella
Vorgehensweise:

Mehl mit Hefe, Salz, Zucker und Pfeffer gemischen. Dann hat man das Olivenöl eingegossen, den Teig geknetet, gleichzeitig hat man warmes Wasser eingegossen, sodass ein glatter und elastischer Teig entstanden ist. Dann hat man Sie für 10 Minuten auf einer bemehlten Nudelbrett geknetet.
Wenn hat man von der Hand lassen gegehen, zu einem Ball zusammen und in eine gefettete Pfanne mit Olivenöl gebildet beginnt
Hat man mit einem Tuch abgedecken und an einem warmen Ort für mindestens eine Stunde gewachsen.
Nach dieser Zeit hat man den Teig in zwei Teilen, die zwei Kuchen, die mit Fetten gebildet.
Der Rest des Öls hat man die in Scheiben geschnittenen Champignos gebratet und sie dann auf dem Kuchen.
Sie hat die Tomatensauce gegießen und mit geriebenem Käse bestreuen.
Sie hat man in vorgeheizten Ofen bei 220 Grad gesetzt und für 15 minuten gebackt.




Cytat: irkamozna
und gegłupot nie gechrzanić
500 g weißes Mehl
1 Esslöffel Salz
1 Teelöffel Zucker
2 Teelöffel Hefe
Pfeffer
2 EL Olivenöl
1 ½ Tasse heißes Wasser
ein wenig Olivenöl
350 g Champignos
Tomatensoße
60 g Mozzarella

Vorgehensweise:
Mehl ­hat ­man mit Hefe, Salz, Zucker und Pfeffer vermischt.
Dann hat man das Olivenöl eingegossen, den Teig geknetet, gleichzeitig hat man warmes Wasser dazugegeben, sodass ein glatter und elastischer Teig entstanden ist.
Dann hast du ihn 10 Minuten auf einem bemehlten Nudelbrett geknetet.
Wenn er sich von der Hand gelöst hat, hat man ihn zu einem Ball geformt und in eine gefettete Pfanne mit Olivenöl gelegt hat.
Mit einem Tuch hat man abgedeckt und in einer warmen Stelle für mindestens eine Stunde gehen lassen.
Nach dieser Zeit hat man den Teig in zwei Teilen geteilt, aus denen man die zwei Kuchenringe geformt hat, die man mit Fett beschmiert hat.
In dem Rest des Öls hat man , in Scheiben geschnittenen Champignons gebraten und dann hat man sie auf dem Kuchen verteilt.
Die Tomatensauce hat man über die Pilze gegossen und hat mit geriebenem Käse bestreut.
Man hat in den vorgeheizten Ofen bei 220 Grad reingestellt und hat ca. 15 Minuten gebacken.
Dzięki bardzo!
Irkamoza ja naprawdę próbowałem to napisać od 17 nad tym siedziałem. Nie jestem aż taki lewy z niemieckiego ale z tym nie dałem sobie rady. Dzięki za wszystko
Nie ma za co dziękować. Chętnym zawsze chętnie pomagam.
Cytat: kochanydiego
Die Tomatensauce ....soße

Weißmehl
reszta też do poprawy
Cosik tu za dużo "hat man"-ów
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

 »

Do autora strony - uwagi, propozycje