Sprawdzenie tekstu

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 72
Chociaż coś tu próbuję robić a nie tak jak Ty zocham... zapewne biedna Cookie90 się pomocy nie doczeka :( Ja nie piszę tu nic po niemiecku, bo zaraz zostanę zjechany przez 'EXperta' :) Tyle z mojej strony, bo zaraz będzie śmietnik.

edytowany przez Zizu09: 20 maj 2011
Ok. Powoli zbliżamy się do sensownej rozmowy. Poprawić musisz spróbować sam. Uwaga: twój tekst składa się z dwóch elementów. Jeden = napisałeś sam. Drugi= odpisałeś z innych źródeł i nie wiesz, jak to po polsku. Tego drugiecgo członu nie ruszam wcale, bo nie lubię oszukaństwa. jasne! Reszta. której tutaj nie widać (w moim wpisie, właśnie w tym) jest odpisana.
Ich möchte heute etwas über gesunde Ernährung erzählen.

Meine Präsentation besteht aus fünf Teilen:
1) Zuerst möchte ich über die Gesundheit und die Faktoren, die beeinflusst auf die Lebensqualität sagen
2) Dann sage ich was das Wort Diät eigentlich bedeutet
3) Folgendes werde ich über erfolgreiche Diäten sprechen
4) Nächste Sache wird der Vergleich- das bedeutet wie kann man die guten von den schlechten Diäten unterscheiden
5) Zum Schluss möchte ich noch den Body Mass Index präsentieren

Abnehmen kann wirklich jeder, aber unser Hauptziel ist das neue Körpergewicht auf Dauer halten.

Leute haben eine große Auswahl.

Fette sind wichtige Energielieferanten und sie beeinflussen den Geschmack des Futters.

Wenn es um Satz geht: Sie sollen wie möglich wenig Salz würzen und stattdessen schmeckt mit Kräutern und Gewürzen ab.

Immer mehr Menschen wollen Gewicht abnehmen, am besten schnell und einfach. Die neuen Wundermittel sind geworben. Die Werbung verspricht schnell und bequem zu Ziel führen. Diese Versprechen sind meist grundlos. Nun spreche ich wie kann man die guten von den schlechten Diäten unterscheiden.

Lukar: war das aggressiv? Schau dir das an! Und nerv nicht.
edytowany przez zochama: 20 maj 2011
i to jest Twoja pomoc? Skoro napisałam tak jak napisałam to znaczy że wg mnie jest poprawnie. Wytknięcie błędów palcem w niczym mi nie pomoże...
ciesz się, że chociaż tyle.. wiesz już przynajmniej co jest źle ;)
Bez różnicy bo i tak nie wiem jak to poprawić
Okay. Geredet. Sorry, że się wtrąciłem.
Immer mehr Menschen wollen Gewicht abnehmen - Immer mehr Menschen wollen abnehmen?
To zobacz np. pierwsze: masz zaznaczone sagen, czyli coś jest z tym "niehalo".. pokombinuj, np. według mnie powinno być:
Zuerst möchte ich über die Gesundheit und die Faktoren sagen, die auf(?) die Lebensqualität beeinflusst.

Proszę eksperta o opinię :D Chcę doszlifować swój niemiecki :P
"zuerst mochte ich uber die Gesundheit und die Faktoren einiges sagen, die die Lebensqualitat beeinflussen"? to jest ok?
Ziziu? Nazywasz mnie (zochama?)"ekspertem", czy masz kogoś innego na myśli?
Jeśli "ekspertem", to przeczytaj koniec twego zdania jeszcze raz i pomyśl, co to znaczy:
die auf die Lebensqualität beenflusst.
Jeder Buchstabe und jedes Wort ist wichtig. Merkst du es? Oder e-e?
"zuerst mochte ich uber die Gesundheit und die Faktoren einiges sagen, die die Lebensqualitat beeinflussen" korrekt? :|
edytowany przez Cookie90: 20 maj 2011
..wollen das eigene Gewicht reduzieren
kurcze, edytowalem swojego posta...
ale ok jeszcze raz "Zuerst möchte ich über die Gesundheit und die Faktoren sagen, die auf die Lebensqualität beeinflussen."
tylko wątpliwości mam co do tego "auf", bo beeinflussen wg ponsa nie potrzebuje żadnego "auf" :<
Jaaaaaaaaaaaa!
Ich würde alles anders machen. Ohne "zuerst", ohne "danach", ohne "dann" und ohne "abschließend". Einfach Punkte aufzählen:
1. Gesundheit und die Faktoren die die Lebensqualität beeinflüssen
2... (weiter sind wir nich gekommen...
Zuerst möchte ich über die Gesundheit und die Faktoren, die die Lebensqualität beeinflussen, sprechen.
Cytat: Cookie90
"zuerst mochte ich uber die Gesundheit und die Faktoren einiges sagen, die die Lebensqualitat beeinflussen" korrekt? :|
Cookie zrobil dobrze!
jestem przeziebiona i nie chce mi sie kazdego zdania analizowac ide do domu a tam nie mam dostepu do tego forum bis bald ziuziulku kochany zycze ci duzo cierpliwosci poprawiaj koteczku ten text i nie zwaracaj uwagi na zosienke
troche sie gubie jak kazdy pisze inną wersje. moglibyscie sie zdecydowac?
Cytat: Diego8
jestem przeziebiona i nie chce mi sie kazdego zdania analizowac ide do domu a tam nie mam dostepu do tego forum bis bald ziuziulku kochany zycze ci duzo cierpliwosci poprawiaj koteczku ten text i nie zwaracaj uwagi na zosienke
Diego, du brauchst eine therapie. Geh nach Hause und nerv hier nicht, tykwo!
Cytat: zochama
Cookie zrobil dobrze!

zosiu nie plec bzdur
sluchaj sie ziuziulka dobrze ci radze
to jakieś osobiste zatarczki? PRzenieście się gdzie indziej :)
zosiu juz ide a raczej czolgam sie do domu bo taka jestem przeziebiona cmok moija kochana zosienko
troche sie gubie jak kazdy pisze inną wersje. moglibyscie sie zdecydowac?
Cookie. Zajrzyj do słownika: beeinflżssen auf? Das gibt es nicht.
Wybierz doradcę, to znajdziesz ię w domu. Przecież to proste.
Zochama to zo-CHAM-a. Przecież wiesz i jesteś o tym przekonany.
chora? mowisz jak pijana ;)

cookie jak mowia ze jest dobrze, to jest dobrze. ja tez tu sie ucze przy okazji wiec ja tylko moge sprobowac pomoc wiec mnie nie sluchaj

zadne zatarczki my nie mozemy bez siebie zyc ja diego 8 jetem zakochany w zosi i tyle na ten themat
Cookie, nie zmieniaj ematu. Chcesz popyskować?
Cytat: Zizu09
Ziuziu, chcesz znowu popyskować? Nie zmieniaj tematu. Do rzeczy.

btw. Lukar! Popatrz sam! Zaczyna się znowu! Kto zaczyna? ja? Nie! Ziziu i Cookie. Trzaskają się, jak gówno w przeręblu! Kto jest winien? Ten, kto nie zrobił za nich!
Cytat: Zizu09

w pracy jestem ziuziulku kochany wiec nie moge byc pijana tylko mam Fieber ca.69 Grad
ku..a nic nie zaczynam tylko jak my tu rozmyslamy co by tu dalej poczac ze zdaniami to nagle ktos wjezdza z jakims glupim tekstem w tym przypadku diego8:)) jak ktos jest chory to do lozka a nie na forum pisze i to na dodatek w temacie do tego nieodpowiednim.
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 72