Heidelberg

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,
jadę na letnie praktyki do Heidelberga,a że nie znam niemieckiego i to moja pierwsza wizyta w Niemczech, to rozumiecie,że jestem troszkę zestresowana.Szukam przyjaznych ludzi z Heidelberga,z którymi można pozwiedzać i wypić piwko, a także byłabym wdzięczna za praktyczne informacje na temat miasta:gdzie kupować,gdzie szukać pokoju do wynajęcia.za wszystkie wieści będę baaardzo wdzięczna.Pozdrawiam
Nie wiem czy udalo ci sie skontaktowac z kims, ale widze ze raczej marny odzew z Heidelbergu :( Jestem w podobnej sytuacji, wyjezdzam we wrzesniu. Bylem w HD nie dalej jak dwa tygodnie temu ale zaledwie przez 3 dni. Niestety ze wzgledu na natlok zajec i niepewnosc czy w ogole do HD trafie nawet nie przyszlo mi do glowy aby szukac pokoju. Jesli masz ochote odezwij sie do mnie na skype:bioteq, lub na gg (trudniej mnie zastac)[gg] ,podzielimy sie informacjami.
Pozdrawiam
BioTeq
Czesc,
Wyjezdzam do Heidelbergu we wrzesniu:>
Chetnie porozmawiam o HD, [gg] ,
pzdr
Heidelberg to przepiękne miasto.Bywam tam od czasu do czasu.Mój mąż pracuje tam od kilku lat no i mieszka niedaleko miasteczka uniwersyteckiego.11 czerwca wyjężdżam tam ponownie więc jeśli komuś odpowiada ten termin może się ze mną zabrać.Tel.6[tel]. Co prawda nie pracuje tam przez cały rok ale może udzielić kilku cennych wskazówek.
W heidelbergu to zawsze sie zwiedza zamek i hauptstrasse.a co do zakupow to tez prawie wszystko,a szczegolnie ciuszki kupisz na hauptstr.do zwiedzania napewno jest wiecej rzeczy ale wszyscy zamek zwiedzaja i brame zabytkowa z mostem.
Paura83
A dokladniej to kiedy jedziesz do heidelbergu?
Jak dostać się na praktyki w Niemczech?
Czy ja jako osoba po studiach mogę o takim czymś jeszcze myśleć?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Matura