Studia na TU München

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, studiuję w tej chwili na Politechnice, ale chciałbym zacząc studia na Technische Univ. München. Chciałbym studiowac tam informatykę. Jako, że studia w Niemczech są płatne, najpierw trzeba na nie jakoś zarobic. Czy ktokolwiek z Was miałby dla mnie jakąś radę jak znaleźc pracę w Niemczech? Jak na razie wciąż jestem studentem, i pozostanę nim do września, a pracowac mogę już od początku wakacji. Czy studenci też potrzebują pozwolenia na pracę? Czy są może jakies agencje pracy w których można się zarejestrowac, żeby znaleźc pracę? Mówię tu o prostych pracach, jakaś produkcja , bar itp. Przeglądam ogłoszenia w internecie, ale może ktoś z was orientuje się lepiej. Mój niemiecki jest komunikatywny. Mówię o pracy w Monachium, ponieważ chciałbym równocześnie chodzic na kurs przygotowujący do egzaminu DSH na TU München. A może ktoś z Was studiuję, studiował lub pracuje w tym mieście? Może ktoś studiował na TU München? Z góry dziękuję za wszelakie informacje, na pewno każda okaże się pomocna. Pozdrawiam :-)

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie