prosze o pomoccc

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

prosze bardzo o przetłumaczenie listu ... jest to dla mnie bardzo ważne

Droga Aniu !
Na wstępie listu chciałabym Cię serdecznie pozdrowic i przepraszam, że długo niepisałam, ale byłam zajęta nauką.
Piszę do Ciebie, bo chcę Cię do siebie zaprosić na wakacje. Chciałabym Ci pokzać gdzie mieszkam. Zwiedziłybyśmy zabytki w moim mieście, bo ich tutaj niebrakuje. Jest wiele pomników śliczny park i wiele zabytkowych Kościołów.Nasze miasto jest położóne nad rzeką San.W centrum znajduje się Plac Wolności z pomnikiem. Oprowadziałlabym Cię po miejscach, w których najabrdziej lubie spędzać wolny czas. Poszłybyśmy do kina i na pizze. Nie ma u nas zbyt wiele atrakcji ale myślę, że Ci się u mnie spodoba. Zapoznam Cię z moimi znajomymi, których z pewnością polubisz ,gdyż są bardzo otwarci i przyjaźni. Mam nadzieję, że do mnie przyjedziesz.
Ja Cię serdecznie zapraszam i już niemogę się doczekać.
Czekam na odpowiedź od Ciebie.
Twoja Marta

P.S Pozdrów całą rodzinę
Liebe Ania,
am Anfang möchte ich Dich herzlich grüßen und um Entschuldigung bitten, dass ich so lange nicht geschrieben habe aber ich war wirklich beschäftigt.
Ich schreibe, weil ich Dich zu mir in Sommerferien herzlich einladen möchte und Dir zeigen, wo ich wohne. Wir könnten uns die Sehenswürdigkeiten in meiner Stadt ansehen, weil es viel davon gibt, zum Beispiel: viele Denkmäler, einen wunderschönen Park und viele alte Kirchen. Unsere Stadt liegt am Fluss San und im Zentrum befindet sich ein Freiheitsplatz mit einem sehr interessanten Denkmal. Ich möchte Dich in Orten herumführen, wo ich meine Freizeit verbringen mag. Wir könnten auch ins Kino gehen und Pizza essen. Bei uns gibt es zwar nicht so viele Attraktionen aber ich bin sicher, dass es Dir bei mir gefallen würde. Ich möchte Dich mit meinen Freunden bekannt machen. Sie sind sehr offen und wirklich freundlich, deswegen weiß ich, dass ihr euch einander lieb hättet. Ich hoffe, dass Du mich besucht.
Ich lade Dich herzlich ein und ich kann es kaum abwarten !
Ich warte auf Deine Antwort.

Mit freundlichen Grüßen
Marta

P.S Schöne Grüße an deine Familie

« 

Brak wkładu własnego