Prosze o mala a wielka dla mnie rzecz.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Jesli ktos jest w stanie to tak w 8-10 zdaniach choc na wiecej sie nie obraze opisze pokoj tzn bede miala na klasowce takie polecenie wiec prosze o podstawowe zdania ale musza w nich byc uzyte przyimki takie jak:auf, in, unter, über, hinter, vor, zwischen, naben, an najlepiej zeby byle wszystkie uzyte. Wiem ze moze duzo wymagam ale to nie jest tak ze jestem leniwa a chce miec to dobrze napisane bo bede sie tego uczyc na pamiec gdyz bede miala to na klasowce dlatego prosze o napisanie pokoj dziewczyny cookolwiek moga wisiec nawet obrazy na scianie, biurko przy oknie , na biurku komputer no proste zdania ale zeby byly poprawne gramatycznie no i ma to byc na poziomie pierwszej liceum poziom podstawowy to wszystko z gory dziekuje za odpisanie :)
Ich mag mein Zimmer, weil der groß und hel ist. In der Ecke steht eine Kommode und daneben steht ein Sessel. Über der Kommode hängt ein Spigel. In der anderen Ecke steht mein Schreibtisch und das Bett. Auf dem Bett habe ich viele Teddybären. Hinter dem Schreibtisch steht meine große Lampe und vor dem Schreibtisch steht ein Stuhl. Unter dem Stuhl liegt ein blauer Teppich. Die Wandfarbe ist Weiß und es hängt nur ein Poster von den "Niagara falls" über meiner Tür.

od czterech lat mieszkam w niemczech i zdalam mature z niemieckiego wiec powinno byc ok.
dzieki wielkie :D
nie ma za co to tez jest dla mnie w pewnym sensie douczanie a wiec przyjemne z pozyteczym
Ok. Dann: Darf ich?

Ich mag mein Zimmer, weil es groß und hell ist. In der Ecke steht eine Kommode und daneben ein Sessel. Über der Kommode hängt ein Spiegel. In der anderen Ecke befinden mein Schreibtisch und das Bett. Auf dem Bett habe ich viele Teddybären. Hinter dem Schreibtisch steht meine große Lampe und vor dem Schreibtisch ist ein Stuhl. Unter dem Stuhl liegt ein blauer Teppich. Die Wand ist weiß gestrichen und es hängt nur ein Poster der Niagarafälle über meiner Tür.
Die " Niagara falls" ist ein Titel eines Bildes, falls du nich gemerkt hast.

In der anderen Ecke befinden *du hast "sich" vergessen* mein Schreibtisch und das Bett.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego