proszę o przetłumaczenie na jęz. niemiecki testu. Z góry bardzo dziekuje za pomoc;) 

Odwołanie   

Prosze o uwzględnienie odwołania od decyzji z dnia 16 lipca 2007 r. w sprawie przyznania prawa do zasiłku rodzinnego na dzieci Marcina i Aleksandrę Myja.  

Uzasadnienie   

Druki E-401 i E-411 w miesiący marcu wysłałem , do Polskiej jednostki upoważnionej do potwierdzenia powyzszych druków. W trakcie rozmowy telefonicznej przeprowadzonej z pracownikiem ROPS Poznań, uzyskałem informację, że ze względu  na długotrwałe procedury potwierdzania informacji dopiero dnia 27.07.2007 zostaną wraz z pismem wyjaśniającym i prośbą o ponowne rozpatrzenie wysłane przez ROPS Poznań do Familienkasse. 

Z uwagi iż nie miałem wpływu na termin odesłania potwierdzonych druków proszę o przywrócenie terminu i ponowne rozpatrzenie wniosku. 

Do mojego pisma z dnia 19.03.2007 , dołączone zostały pisma z ZUS o niepodleganiu w Polsce obowiązkowemu ubezpieczeniu społecznemu. 

Jak juz wcześniej informowałem, obecnie nie prezbywam i nie posiadam konta bankowego na terenie Niemiec. Posiadam konto w Polsce w systemie IBAN ( tutaj numer konta)  

Na konto mogą być dokonywane wpłaty w euro. jeśli nie mają Państwo możliwości dokonania prezlewu na powyższe konto bankowe , to niezwłocznie po otrzymaniu decyzji przyznającej zasiłek rodzinny ponownie założę konto w Niemczech. jeszcze raz proszę , o przychylne ustosunkowanie sie do mojej prośby, rozpatrzenie i przyznanie zasiłków na okres w którym pracowałem w Niemczech.  

Z wyrazami szacunku  

Wiem , że tekst jest dość długi ale bardzo prosze o preztłumaczenie mi go;)*