4 zdania w czasie Präteritum

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Prosze o przetłumaczenie. Moje wakacje były bardzo udane i pełne przygód. W Lipcu wyjechałam nad morze gdzie spedziłam 2 tyg. i poznałam wspaniałych ludzi.W sierpniu poszłam na Pielgrzymke - trwała 13 dni- było trudno ale bardzo fajnie. Chodziłam na zakupy, kapałam sie w jeziorze, opalałam i spotykałam z przyjaciółmi.

Dziekuje z góry.
Meine Ferien waren sehr gekungenund voll vom Abenteuern. Im Juli bin ich an das Meer gefahen, wo ich2 Woche verbracht und viele interessante Menschen kennengelernt habem September habe ich an einer Pilgerfahrt teilgenomen. Es war sehr anstrengendaber auch ganz toll. dise Pilgerfahr ha 13 Tage gedauert.Danach ging ich eEnkaufen,ich badete in dem See, ich habe Sonnenbad genommennd uns ich traf meine Freunde.
dziękuje bardzo =) tak późno chciało Ci się pisac. podziwiam ;)