Pomoc językowa - tłumaczenia

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Proszę o przetłumaczenie tej pracy =) Byłabym wdzięczna .. Jest mi to potrzebne na poniedziałek.

Mój dzień rozpoczynam pobudką o godzinie 6.30. Idę się myć. Biorę szybki prysznic i ubieram się w szkolny mundurek. Następnie jem śniadanie i o 7.35 wychodzę do szkoły. Zajęcia zazwyczaj rozpoczynają się o 8.00. W szkole myślę by jak najszybciej być już w domu. Lekcje kończę o 15.15 i idę prosto do domu. Po przyjściu jem obiad przyszykowany przez babcię i odpoczywam oglądając telewizję. O 16.30 szykuję się do wyjścia na zajęcia taneczne. Po drodze zachodzę po mojego partnera do tańca i idziemy na zajęcia razem. O 17.00 zaczyna się próba, która trwa 2 godziny. Po tańcach wracam zmęczona do domu i zabieram się za odrabianie lekcji i naukę. O godzinie 20.00 jem kolację, później oglądam swój ulubiony film. Po filmie dokańczam lekcje. Gdy jestem już uwolniona od nauki, czatuję z przyjaciółmi. O 23.00 biorę kąpiel i idę spać.
Bardzo ladnie napisalas to po polsku. Gdybys tak troche wiecej czasu przeznaczyla na odrabianie lekcji i na nauke, na pewno dalabys rade zrobic to tlumaczenie sama. Moja rada-zamiast filmu i czatowania-nauka.
No fakt mogłabym sama nad tym posiedzieć, tyle że pewnie nic by z tego nie wyszło, bo jedyne co potrafię to przetłumaczyć słówka. I nie przecze że nie czatuję czy nie oglądam tv.. ale to jest tylko projekt pracy =] Poprosiłam o pomoc ale nikogo nie mogę do niej zmusić.
Meinen Tag fange ich an, wenn ich um 6 Uhr aufwache. Dann gehe ich mich waschen. Ich dusche mich kurz und ziehe meine Schuluniform an. Als nächstes esse ich Frühstück und bin dann um circa 7 Uhr 35 in der Schule. Normalerweise fängt der Unterricht um acht Uhr an. In der Schule möchte ich den Tag nur so schnell wie möglich überstehen, damit ich wieder nach Hause kann. Der Unterricht endet um 15 Uhr 15. Danach gehe ich gleich nach Hause. Meine Oma hat mir schon essen gemacht wenn ich nach Hause komme und nachdem ich gegessen habe entspanne ich mich beim Fernsehen. Um 16 Uhr 30 mache ich mich für den Tanzunterricht fertig. Auf dem Weg hole ich meinem Tanzpartner ab, und wir gehen gemeinsam zum Tanzen. Um 17 Uhr fängt der Unterricht an, der etwa zwei Stunden dauert. Nach dem Tanzen komme ich total kaputt nach Hause und mache mich daran meine Hausaufgaben zu machen, und für die Schule zu lernen. Um 20 Uhr esse ich Abendessen, und danach gucke ich meinen Lieblingsfilm. Danach mache ich meine Hausaufgaben zu Ende. Wenn ich dann endlich vom lernen erlöst bin chatte ich mit meinen Freunden. Um 23 Uhr bade ich noch, und danach gehe ich ins Bett.
>bo jedyne co potrafię to przetłumaczyć słówka.

No to jestem ciekawa, czy nauczyciel ci uwierzy, ze to ty pisalas ten tekst. :-)
A dlaczego nie =P zawsze mogę powiedzieć że ktoś mi pomógł .. =)
Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc ;* ;* =D
Czy mógłby mi ktoś sprawdzić tę część przetłumaczoną .. ? proszę ..
>Czy mógłby mi ktoś sprawdzić tę część przetłumaczoną .. ? proszę ..

To juz lekka przesada :-(
własnie ja tez mam problem :) jutro mam klasówke i chciałabym sobie napisac dwa krótkie teksty, juz jeden napisałam. Wtedy lepiiej byloby mi sie uczyc. Mam napisane od myslników ale jakos nie umiem tego złozyc w zdania, ktore beda miały jakas całośc. Jak juz pisze to kazde zdanie nie wiaze sie z poprzednim. Moze nie znam jakies slówek? nie wiem. W kazdym razie prosiła bym czy ktoś mógłby mi napisac po niemiecku to. Musze udzielic rad kolezance która jest czesto chora. Nie wiem jak to zrobic, czy pisac jako tryb rozkazujący "Ty musisz" czy powinnaś, nie wiem przygotowałam sobie takie odpowiedzi:
"Jesli jestes chora to musisz lezec w lóżku i pic duzo ciepłej herbaty z cytryną. Zazywać lekarstwa. Możesz też zjesc czosnek. Nie wolno pic ci alkoholu. A poza tym duzo cwicz, jedz regularne i urozmaicone posiłki. Staraj sie nie jeść hamburgerów i tłusych rzeczy. Uprawiaj sport i odpoczywaj"
No nie wiem, coś takiego. Ja znam slównictwo ale nie umiem tego napisac w zdaniu, zawsze cos jest źle. Prosze pomózcie :) tylko zeby to nie bylo takie skomplikowane, prostym jezykiem :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie