List

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

to moja pierwsza tak długa praca domowa z niemieckiego i chciałabym, żeby wypadła dobrze, więc piszę z prośbą o pomoc w napisaniu listu do koleżanki z Niemiec na 120-150 słów, w którym muszą być spełnione 4 warunki :
1) opisz porę roku jaką najbardziej lubisz
2) z kim spędzasz wtedy czas
3) co wspólnie robicie
4) zaproś koleżankę do siebie i podaj termin

błagam, pomóżcie :(
no to napisz, my poprawimy i praca wypadnie dobrze ... to nie jest DARMOWY-ODRABIACZ-LEKCJI-DLA LENI !!!
ale jest pewna różnica pomiędzy lenistwem a brakiem umiejętności w napisaniu tego listu . . . :( ja uczę się dopiero 4 rok... i pierwszy raz mam styczność z taką pracą domową, było by mi łatwiej gdyby ktoś mi napisał i pokazał w ten sposób na czym to polega . . .
pooomóżcieee !!!! ;(
>ale jest pewna różnica pomiędzy lenistwem a brakiem umiejętności

Jak nie umiesz, to nie pisz. Albo chcesz oszukac siebie i nauczyciela?
może znajdzie się ktoś kto pomoże ? ;>
NIE !!!
Ihr seid böse...
Wir sind gemein...
Ja się uczę szósty rok i jakoś nigdy nie miałem problemu z poskładaniem 108 słów, które są potrzebne na maturze podstawowej... Jeśli łudzisz się nadzieją, że tutaj komuś będzie się chciało robić zadania domowe tego typu, to jesteś w błędzie ;) Chyba, że ktoś wygrał w sobotę kilka milionów w lotku, to może będzie w tak dobrym humorze, że się zlituje ;) Naskrob coś sama, my się postaramy poprawić ;)
wir? böse? ;)
ja ... Und: Meiner unmaßgeblichen Meinung nach falsch für ein Forum, daß sich "szlifuj swoj niemiecki" nennt...

übel
wie bitte ???
no napisałam już część, ale dalej nie wiem jak...

Ciechocinek 24.07.2008
Hallo Sebastian,
lange habe ich von dir nicht gehört. Was gibt es neues bei dir?
Bei mir ist alles in Ordnung.
Jetzt ist die Sommer, aber ist das meine Liebliengstjahreszeit.
Im Sommer kann man schwimmen gehen, die Sonne scheint, man muß nich so viel an haben. Sommer ist auch die Urlaubszeit. Man kann verriesen, Ausfluge machen, im Meer oder in der See baden, sich sonnen, auf der Tarase sitzenund grillen.
Am liebsten mag ich mit meinen freundin Asia in dem Sommer treffen. Ich liebe mit sie im See baden und jeden Abend in der Stadt los gehen. Jeden Sommerferien fahre ich zu meine Tante Bożena nach Thorn und dort viele Leute kennen lernen.

i to jest część tego co umiałam sama naskrobać.. dalej nie potrafie... :( nie wiem czy to jest dobrze.. pomóżcie mi dalej.. nie dam rady sama :(
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie