Małe coś. (:

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Liebe Hannelore,

endlich sind wir an unserem neuen Wohnort angekommen. Die Fahrt hat doch ziemlich lange gedauert, besonders weil wir im Schatten des Jupiters eine Abzweigung verpasst haben. Da hat Herbert kurz die Orientierung verloren, das hat uns ziemlich viel Zeit gekostet.
Der Pluto ist ganz entzückend; ich fühle mich fast wie zu Hause. Und doch weiβ ich nicht, ob ich wirklich für längere Zeit hier leben möchte. Daran ist aber nicht der Planet schuld, sondern ein sehr unangenehmer Plutonianer, der leider unser Nachbar ist. Dieser Kerl ist wirklich eine Nervensäge............

Zadanie:
1) Sammeln Sie Ideen: Was wollen Sie über den Plutonianer berichten?
2) Ordnen Sie Ihre Ideen und notieren Sie Stichpunkte.
3) Formulieren Sie Satze im Zusammenhang.

O co chodzi w tych zadaniach? Niby wiem, ale to dla koleżanki, także wolę się upewnić. :)
to napisz tu to co wiesz, a tu ktos albo potwierdzi ze masz racje albo poprawi bledy
*paulineczka* jestes madra dziewczyna/kobieta.
Pewne osoby chca wykorzytac sytuacje i nasza dobra wole, a sami powinni cos w koncu zrobic. Bo jezyka niemieckiego trzeba sie naprawde uczyc, samo nic nie przyjdzie, nawet jak sie mieszka 20 lat w Niemczech. Das ist ja so gerecht!!!

Pozdrawiam KoziaSyndrom1!
Niestety ja nie jestem 'tą pewną osobą, która wykorzystuje innych', bo zawsze w miarę możliwośći pomagam innym użytkownikom, a jak sama o coś proszę to dostaję kopa w dupę.
A mój niemiecki czuje się w porządku :), po prostu chciałam pomóc koleżance z liceum, która sobie z nim nie radzi.
No cóż, ale jestem zła i niedobra oraz żeruję na dobrotliwości i naiwności innych, oh jak mi przykro.
Sproj sama i ja zkoryguje. Obecuje! Jak zrobisz bledy to lepej dla Ciebie, bo sie cos nowego nauczysz.

KoziaSyndrom!

Nikt nie ma zamiaru Ci kopac w ... Chyba, ze Ty tak porabiasz!
Wreszcie przybyliśmy do naszego miejca zamieszkania. Podróż trwała trochę długo, bo w cieniu jupiterów przegapiliśmy NIE WIEM CO. Tutaj Herbert stracił orientację i to kosztowało nas wiele czasu. Pluton jest fascynujący, czuję się prawie jak w domu. Ale jednak nie wiem, czy naprawdę chciałbym mieszkac tutaj dłuższy czas. Przy tym nie jest to wina planety, lecz bardzo nieprzyjemnego Plutonianina, który niestety jest naszym sąsiadem. Ten facet jest naprawdę nieznośny...

Zadanie:
1) Zbierzcie pomysły: Jakie informacje o plutonie chcecie zraportować?
2) Uporządkujcie pomysły i zanotujcie je w punktach.
3) Sformułujcie zdania w jeden ciąg.

Gut?
Letztendlich sind wir an unserem Wohnort angekommen. Ganze Reise dauerte ziemlich lang, denn im Licht der Jupiterlampen haben wir den kürzeren Weg verpasst. Hier hat Hubert seine Orientierung verloren, und das hat uns sehr viel Zeit gekostet. Unser Rotte/Truppe ist einzigartig, und ich fülle mich wie zu Hause. Aber trotzdem weiß ich nicht, ob ich wirklich da längere Zeit wohnen wollte. Außerdem ist es nicht unseres Planeten schuld, sondern sehr eines unangenehmen Vorgesetzten, der leider nicht unser Nachbar ist. Dieser Mann ist wirklich unerträglich.

Treaz masz pole do popisu!
wat soll dat?
proszę nie ktoś mi dokonczy ten list do konca, bo mam na jutro to samo ćwiczenie:( a nie wiem w ogole jak to dokonczyc i jak napisać! pardzo proszę!!! :((
auf deine Stelle wurde ich lieber statt....,,eines unangenehmen Vorgesetzten, der leider...." usw
,,eines unangenehmen Kanaken,( oder Eingeborene ) der leider"..... geschrieben ;-))
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego