Bardzo pilna sprawa !

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mam duży problem. Otóż jestem cieniutka z niemieckiego (nigdy się go nie uczyłam, zawsze apsjonował mnie japoński i angielski). Nauczycielka wiedząc o tym kazała mi (za karę, przez to, że cała klasa była "niegrzeczna" napisać opis swojego dnia...). Miał być on żartobliwy i to jeszcze ze słówkam, których nie znam... Tak on wygląda-

"Jak zwykle w dni powszednie wstałam o godzinie 6.00. Szybko zjadłam śniadanie i poszłam do szkoły. W szkole pisała sprawdzian (dop. duży sprawdzian - Klassenarbeit) i spotkałam się z przyjaciółmi. O godzinie 14 wróciłam do domu i odrobiłam lekcje. Zrobiłam kolację dla młodszej siostry i poszłam czytać książkę. O godzinie 19.00 poszłam myć naczynia. Półtorej godziny później oglądałam telewizję . O godzinie 21.30 poszłam sie umyć, a następnie poszłam spać."

Próbowoałam to juz pisać, ale jestem z Niemieckiego tak cieńka, że nie wychodziło mi to w najmniejszym stopniu ;( Prosze o pomoc ;(
Moja koleżanka chciała mi pomóc i napisała to tak -
"Ich wie gewöhnlich stand in den Alltagen über 6.00 Stunde auf. Ich schnell aß ein Frühstück auf und ging in die Schule. Ich an die Schule schrieb einen Test und traf mich mit den Freunden. Ich über 14 Stunde kehrte nach Hause zurück und nachholte eine Lektion. Ich machte ein Abendessen für die jüngere Schwester und ging zu lesen ein Buch. Ich ging über 19.00 Stunde ein Gefäß waschen. Ich Półtorej Stunden später sah fern . Ich ging über 21.30 Stunde waschen, und ich dann ging über 22.00 Stunde schlafen."
Czy ktoś mółby to sprawdzić, bo choć jestem cienka z niemieckiego to jednak zapewne coś tu jest nie tak...
koleżanka ... :D
Wie üblich bin ich um 6 Uhr aufgestanden. Ich habe schnell gefrühstückt und ich ging zur Schule. In der Schule habe ich eine Klassenarbeit geschrieben, und traff meine Freunde. Um 14 Uhr kam ich nach Hause zurück und machte meine Hausarbeiten. Ich machte das Abendessen für meine kleine Schwester und fing an das Buch zu lesen. Um 19 Uhr spülte ich das Geschirr. Einanhalb Stunden später sah ich fern. Um 21.30 waschte ich mich, und danach ging ich schlafen.

« 

Kultura i obyczaje

»

Brak wkładu własnego