krótka prezentacja

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam! Mógłby mi ktoś przetłumaczyć poniższy tekst?

"Witam! Dziś chciałbym powiedzieć kilka słów na temat ochrony naszego środowiska.
Uważam, że każdy z nas może w łatwy sposób przyczynić się do tworzenia lepszego świata. Aby to udowodnić, posłużę się plakatem, który stworzyłem specjalnie na tą prezentację. To było 10 przykazań ekologii (10 Gebote der Ökologie), dzięki którym nauczymy się szanować nasze otoczenie. Myślę, że sposobów w jakich możemy chronić nasze środowisko jest dużo więcej. Szanujmy przyrodę - jesteśmy jej częścią."

Z góry dziękuję i pozdrawiam!
niech mi ktos pomoze...
Gut!

Hallo/Guten Tag!

Ich möchte heute etwas/ein paare Worte über den Umweltschutz berichten/sagen.
Ich bin der Meinung, dass jeder von uns dazu beitragen kann, unsere Welt/Umwelt besser zu machen/zu verbessern.
Um dies zu begründen, möchte ich ein zu diesem Zweck von mir vorgebereitetes Plakat für diese Präsentation zeigen.
Das waren 10 Umweltschutzgebote, mit deren Hilfe wir alle auf unsere Umwelt achten und diese schätzen lernen können.
Ich glaube/Ich bin davon überzeugt, dass es noch viele andere Möglichkeiten gibt, auf unsere Umwelt noch besser zu achten.
Wir müssen unsere Umwelt schätzen und achten, da wir selbst ein Tel davon sind!

Pozdrawiam! Skad znam te Gebote? ;)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego