Pocztowka z wakacji

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Proszę o napisanie pocztówki to jest bardzo pilne może ktoś mi pomoc?? Więc tak:
Jesteś na wakacjach nad Morzem napisz z tamtąd pocztówkę do znajomych w Szwajcarii
1. Przekaż im pozdrowienia
2. Napisz jaka jest pogoda
3. Przedstaw jak zmieniala się pogoda podczas twojego pobytu
4. Przekaz co robisz podczas tej pogody
Ej no może wykaż się odrobina własnych chęci i napisz sama, a ktoś Ci sprawdzi. Zauważyłam ze na tym forum podajesz same zadania maturalne. To jak Ty chcesz zdać maturę z niemieckiego nic nie robiąc?
Ja nie zdaje z niemca matury więc mi jest on do niczego nie potrzebny jak chcesz wiedziec. Tylko chce tą prace na ocene i nic więcej
Przykladowo może być taki tekst więc proszę o przetlumaczenie tego:
Serdeczne pozdrowienia z Ustki. U mnie pogoda jest bardzo ładna caly czas świeci słońce, ale od wczoraj zaczeła sie psuć i pada deszcz. Podczas tej pogody chodze po klubach i się dobrze bawie bez slońca.
Mówiąc napisz sama miałam namyśli napisz po niemiecku! Pierwszy i ostatni raz Ci to napiszę, następnym razem napisz sama, a ktoś Ci sprawdzi!

Viele Grüße aus Ustka. Die Sonne hat bis gestern geschienen. Heute regnet es, deshalb ich in der Klub mit meinen Kolegen gehe, Es ist super! Am Dienstag komme ich nach Hause zurück.
Bis bald in (np. Warschau)!

Nie przetłumaczyłam tego dosłownie, trochę pozmieniałam.
...
..., deshalb GEHE ICH (Nebensatz z ta sama budowa jak Haupzsatz) in einen (der Klub) Klub mit meinen KolLegen.
Dzieki wiem o co ci chodzilo. Ale ja na niemiecki nie mam czasu bo dla mnie inny przwedmiot jest ważniejszy idlatego.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie