List do kolezanki-prosze o pomoc..:)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

hey:* Mam taki mały problem...mam bardzo wymagajaca nauczycielke z niemieckiego, ktora kazala nam napisac list bez tłumaczenia, a nigdy wczesniej nie pisalismy:/ Prosze o pomoc...List w Perfekcie:/

Lieber Ala, vielen Dank für deinen letzten Brief. Er war schön etwas von dir zu höoren.
Mile wspominam chwile spędzone z Tobą. Pamiętasz jeszcze jak na mieście siedziałyśmy w kafejce internetowej? Było super. Dalej utrzymuję z Krzyśkiem kontakt. Ma do mnie przyjechać w nasępny weekend. Jeszcze nie wiem co będziemy robić, ale myślę że pójdziemy do jakiejś kawiarni na kawę.
Co u Ciebie słychać? Nie zapomnij, że już za miesiąc jedziemy na koncert! Znowu zamówimy sobie wieczorem do pokoju dużą pizze. Już nie mogę się doczekać całej nocy przegadanej z Tobą. Oglądanie tv w nocy z owocowymi lodami...Kocham to!
Kończę już bo muszę zrobić zadanie na niemiecki. Pozdrowienia i do zobaczenia za miesiąc! Czekam na Twój list...

Deine Kasia

Z góry dzieki:*
Lieber Ala, vielen Dank für deinen letzten Brief. Er war schön etwas von dir zu hören.
Ich erinnere mich gern an die Zeit mit dir. Weißt du noch als wir zusammen in der Stadt im E-Café saßen? Es war super. Bin immer noch im Kontakt mit Krzysiek. Es soll nächstes Wochenende zu mir kommen. Ich weiß noch nicht, was wir unternehmen werden, ich denke aber dass wir ins Café gehen.
Und wie geht es dir? Vergiss nicht, dass wir in einem Monat ins Konzert fahren! Wir bestellen wieder eine riesige Pizza ins Zimmer. Ich kann die Nacht, in der wir nur quatschen kaum mehr erwarten.
Fernsehen in der Nacht und dabei Fruchteis essen… ich liebe es!
Ich muss schon schlussmachen, weil die Hausaufgabe in Deutsch machen muss. Liebe Grüße und bis in einem Monat!
Ich warte auf deinen Brief…
Mozesz jeszcze Twoj tekst poprawic! Zrobilas/les pare niepotrzebnych bledow. Gruss!
nichts müssen aber alles können wie man so schön sagt
:)
ES war
ER soll
Dzięki wielkie za pomoc:*:*
Du alles Könner, nochmals gut durchlesen!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa