Dialog..Błaaaagam! bardzo prosze o przetłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Bardzo prosze o pomoc mam spr w poniedziałek a ja totalnie nie umiem skąłdać zdan :( Musze napisac dialog na temat zdrowia:

- Witaj Aniu
- Cześć Kasiu, jak się czujesz?
- Bardzo źle, mam dreszcze, silne bóle gardła, katar i kaszel.
- Powinnas pójśc do lekarza. Powinaś leżeć w łóżku,brać witaminy, mierzyć temperature, pić herbate z miodem i robić inhalacje, to pomaga, sama to wypróbowałam.
-Dziekuje napewno tak zorbie

Dziekuje z góry:)
Nie obiecuje, że bez błędnie, ale zawsze coś;)

- Hallo Ania
- Hallo Kasia, wie fühlst du dich?
- Ich fühle mich sehr schlecht. Ich habe Schüttelfrost. Der Hals tut mir weh. Ich habe Schnupfen und Husten.
- Du sollst zum Arzt gehen. Du wirst nicht das Bett verlassen. Du wirst Vitamine einnehmen und Die Temperatur messen. Du sollst der Tee mit Hönig trinken. (niestety nie wiem jak jest robić inhalacje). Das hilft. Ich habe das aus probiert.
- Danke schön. Ganz bestimmt werde ich das machen.

Naprawde nie wiem czy dobrze, ale probowałam pomóc ;)
ausprobiert - razem, oczywiscie
Du darfst das Bett nicht verlassen. Du solltest Vitamine einnehmen und die Temperatur messen. Du sollst Tee mit Honig trinken und Kräuterdämpfe inhalieren.

(ansonsten ist alles ok)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie