zdania opisujace obrazek - OGROMNA prosba o tlum.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

chcialabym zwrocic sie do Was z prosba o przetlumaczenie ponizszego tekstu. wiem, ze jest cale mnostwo takich tematow, ale wyjatkowo zalezy mi na pomocy. bardzo lubie niemiecki, ale majac tyle zadan z roznych przedmiotow poprostu nie mam juz sily i pomyslow na niektore rzeczy, szczegolnie pisemne.
chodzi o przetlumaczenie na niemiecki tych zdan:

"Na obrazku, na pierwszym planie widać dziewczynę. Nosi bluzkę w paski i ciemne spodnie. Jest na świeżym powietrzu. Je hamburgera i pije colę. Ma wolny czas. Być może jest na przerwie. Na drugim planie jest drzewo.
1. Nie odżywia się zdrowo. Jedzenie z fast foodów jest tłuste i wysokokaloryczne. Nie dostarcza organizmowi odpowiednich składników. Zamiana normalnego posiłku na fast food jest nierozsądne.
2. Uważam, że jem zdrowo. Jem warzywa i owoce. Piję dużo napojów. Nie jem produktów tłustych. Zwracam uwagę na to, z czego składają się moje posiłki."

ogromnie dziekuje z gory za wszelka pomoc w sprawie tego tekstu.

prosze o odpowiedz i pozdrawiam.
Auf dem Bild, im Vordergrund ist die Mädchen. Sie tragt gestreift T-Shiirt und dunkel Hose. Sie ist auf frisch Luft. Sie esst Hamburger und trinkt Cola. Sie hat frei Zeit. Womöglich sie hat Pause. Im Hintergrund ist Baum.

1.Sie ernährt ungesund. Fast food ist fett und hoch kalorien. Fast food unstellen Organismen Vitamine zu.

2.Ich glaube, dass esse ich gesund. Ich esse viel Obst und Gemuse. Ich trinke viel Getränke. Ich esse nicht Produkte fett. Ich beachte auf was, worüber zusamme meine Mahle.

Mogą znajdować się błędy. Starałem się jak mogłem.
.Ich finde, dass esse..... błąd
Wiedze! ;)

... das Mädchen. Es ... usw. te und dunkle ... Reszte zostawiam wam! Pozrdo!
Auf dem Bild, im Vordergrund ist ein Mädchen. Es trägt ein gestreiftes
T-Shiirt und eine dunkele Hose. Es ist an der frischen Luft. Es isst Hamburger und trinkt Cola. Es hat Freizeit. Es ist möglich, das es eine Pause hat. Im
Hintergrund ist ein Baum.
1.Sie ernährt sich ungesund. Fast-Food ist fett und kalorienreich. Das Essen von Fast-Food statt normaler Mahlzeiten ist unvernünftig.

2.Ich finde, dass ich mich gesund ernähre. Ich esse viel Obst und Gemüse. Ich trinke viel Saft. Ich esse keine fettreichen Lebensmittel. Ich beachte, woraus meine Mahlzeiten bestehen.
1.Es ernährt sich ungesund.
Wielkie dzięki Wam wszystkim :)
Czasem forum potrafi życie uratować ;)

Pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie