Proszę przetłumaczcie mi to bo się męcze ztym 1h

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Nachdem das Fahrrad durch die neue Gangschaltung doch viel schneller geworden war, drohte jezt mir mein Cousin, mich zu verprügeln, wenn er nicht blitzartig wenigstens ein Drittel das geborgten Geldes zurückbekommt. Ich wanderte mich wieder an meine liebe Mutter und sie hat mir geholfen. So haben wir die Sache in der Familie lösen können. Meine Mutter hat einen "Sparplan" gemacht, gegen den es keinen Wiederspruch gab: Die Gangschaltung hat sie mir nachträglich zum Weihnachten - Vorausgeschenk gemacht; die Schulden an meinen Cousin hat sie vorerst aus ihrer Tasche bezahlt; aber dann hat sie mir von meinem Taschengeld so lange nur mehr die Hälfte ausbezahlt, bis alles abgezahlt war. Ich musste lernen: Wenn man ziemlich lange Zeit hindurch mehr ausgibt, als man bezahlen kann, dann tut es zwangsläufig weh, wenn man zur Kasse gebeten wird.
napisz co przetlumaczyles a ja poprawie jak bedzie trzeba
potem to rower przy ta nowy ależ wiele szybszy zostawiony bywał , grozić mi mój kuzyn , mnie do zbić , jeżeli on nie przynajmniej niejaki jedna trzecia to pieniądze otrzymywać z powrotem. ja wędrowny mnie znowu przy krzywoprzysięstwo miłość matka i ona ma mi zderzenie. tak mieć my ta sprawa w ten rodzina rozwiązywać móc. krzywoprzysięstwo matka ma jednego " stworzony , około którego to żaden dawał : ta ma ona mi dodatkowy Boże Narodzenie stworzony ; ta być winnym przy myśleć kuzyn ma ona przede wszystkim z Pani wór zapłacony ; ale następnie ma ona mi z mojemu kieszonkowe tak długo tylko więcej ta połowa , aż do wszystko bywał. ja muślin uczyć się : jeżeli się spory długo czas poprzez więcej wylać , jak się zapłacić może , następnie robi to rozpaczliwa sytuacja biada , jeżeli się gotówka modlitwy .
Po zamianie przerzutki w moim rowerze stal sie on szybszy, jednak teraz zagrozil mi moj kuzyn, ze mnie pobije, jezeli mu w bardzo krotkim czasie nie oddam przynajmniej jednej trzeciej tych pieniedzy ktore on mi na ta inwestycje pozyczyl. Ja zwrocilem sie o pomoc do mojej mamy, ktora to mi pomogla. W ten sposob mozna bylo zalatwic ta sprawe w ramach rodziny. Moja mama ulozyla jednak plan oszczednosci, nie bylo mozliwosci aby sie temu sprzeciwic. Ta nowa przerzutke podarowala mi przedwczesnie moja mama na gwiazdke. Te pieniadze ktore bylem winny mojemu kuzynowi, zaplacila moja mama z wlasnej kieszeni. Ale moje kieszonkowe bedzie do polowy zredukowane tak dlugo poki nie zostanie oddany dlug ktory to teraz mam u mojej mamy. Ja musze sie nauczyc, ze jezeli przez dluzszy czys wydaje sie wiecej pieniedzy jak sie ma to pewnego dnia bedzie sie zobowiazanym wszystkie dlugi szybko zwrocic, a to bardzo boli.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie