Pilna Sprawa

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Hejka mam tu pewien problem zaczynam liceum i niestety nie maiałem w gimnazium niemieckiego, który pojawił się od tego roku, natomiast reszta klasy ma już jakieś pojęcie o tym języku, nie potrafie ułożyć najprostrzych zdań pomożecie przetłumaczyć?

1. Interesuje się fantastyką i fotografią.
2. W wolnym czasie czytam książki, słucham muzyki i oglądam filmy.
3. Lubię spotykać się z kolegami.
4. Moje ulubione książki to „Hobbit” i „Harry Porter”.
5. Mój ulubiony pisarz to Tolkien.
6. Słucham muzyki POP, ROK i Hip Hop.
7. Moi ulubieni zespół to Black Eyed Peas.
8. Najlepszy film, jaki oglądałem to „Krwawy Diament”.

Narazie to jest adanie nr 2, nr 1 sam zrobiłem i zgłosze się na forum o sprawdenie. Z góry dzięki pozdro!
Jakto nie umiesz? Przeciez napisales tutaj zadanie:

https://niemiecki.ang.pl/Zananko_o_rodzinie_21386.html

Czy to odpisales skads?
Tak ale nie potrafie ułożyć zdania typu Mój ulubiony pisarz to Tolkien. Dlatego potrzebuje pomocy!
Plis przetłumacz te zdania, bo poza tym 1 zadaniem to jeszcze nic nie umiem. A na dodatek trzeba sie tego uczyc na pamięć.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie