list o problemach z panną

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

kochani forumowiczne mam za zadanie napisac list do przyjaciółki o swoich problemach. Dla mnie, początkującego ucznia który przez przypadek (ojj Panie chroń mnie) znalazł się w grupie ludzi dośc już obeznanych w języku, to droga przez męczarnie. Licze na wasą pomoc wiem że powinienem umieścić ten post w dziale "brak wkładu własnego" ale uwierzcie mi, staram sie jak moge i nic mi nie wychodzi. A więc: list musi zzawierać typowe dla listu elementy - datę i miejscowośc (jestem z Polkowic), nagłówek (powiedzmy, droga Karolinko), rozpoczęcie(przepraszam ze rak długo nie pisałem, ale miałem wielkie problemy. Piszę do ciebie ponieważ tylko ty możesz mi pomóc. problemy dotyczą mojej dziewczyny, Marty. Pojawiły się miesiąc temu i jest coraz gorzej. Wyczerpaly się moje pomysły. Tylko Ty, moja najlepsza przyjaciółka, możesz mi pomóc), rozwinięcie (zaczęło się od awantury pewnego wieczoru. ja i moja dziewczyna wracaliśmy z kina. Ona chciała, żebym poszedł z nią do parku na spacer. Chciała porozmawiac na temat filmu. Ja odmówiłem, ponieważ miałem następnego dnia ciężki sprawidzian w szkole z języka polskiego. Marta nie mogła tego zrozumieć i zaczęła na mnie krzyczeć. Mówiła: nie masz dla mnie czasu! Nie potrafisz powiedzieć prawdy. sądziła ze chcę spędzić wieczór nie z nią lecz z kumplami w knajpie. potem było już coraz gorzej. przestała mi ufać i ja straciłem też zaufanie do niej. Nie wiem czemu tak sie stalo. Chcę to naprawić, ale nie potrafię. Ja i marta nie rozmawiamy ze sobą, spędzamy czas osobno) i zakońćzenie (Droga Karolinko, proszę o pomoc. Jesteś kobietą i rozumiesz zachowanie Marty. Na pewno wiesz dlaczego się kłócimy. Nie potrafię tego znieść. Proszę o odpowiedź i niecierpliwie czekam) i podpis (pozdrawiam, Twój Marcin). z gory dziekuje i naprawde bede wdzieczny za okazana mi pomoc ;)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia