Bardzo proszę o tłumaczenie
Ahoy Droga pani Aneto.
Na samym wstępie tego listu pragnę panią serdecznie pozdrowić i pogratulować gołębiego serca oraz anielskiej cierpliwości w stosunku co do naszej klasy.
Treść tego listu jest wytworem mej fantazji więc proszę nie wyciągać pochopnych wniosków z jego treści . Po głębokiej analizie zachowania naszej klasy na lekcji religi pragnę zauważyć iż pani Prof Ewa.S jest za nadczo przewrażliwiona zupełnie bez sensu stawia mi oraz moim przyjaciołom uwagi za zachowanie na lekcji religi zamiast prośby używa grożby co nie wpływa pozytywnie na zachowanie klasy . Ja zupełnie bez jakich kolwiek przyczyn dostaję uwagi to chyba za to że wyrażam swe obszerne zdanie na lekcji religi iż to co prof Ewa S mówi jest sprzeczne z tym co ja wiem i za wszelką cenę bronie swej racji . Paweł W jest swoistym ucieleśnieniem dobra prowadzi zeszyt, z zapartym tchem wysłuchuje wygłaszanych mów przez prof Ewa S a nadodatek za swoje pieniądze zakupił ksiązkę od religi w kwocie 10.99 funta wzruszające . Paweł K Jest ZAWSZE TAK PORUSZONY MąDROśCIą PROF eWA s iż po każdej wygłoszonej mowie przez panią profesor sam osobiście podchodzi do biurka i gratuluje wspaniałego dobrania słów do wygłoszonej mowy Fascynujące .Paweł D Oraz Dawid D biernie uczestniczą na lekcjach relgii a ponadtto sami piszą notatki i prowadzą piękne zeszyty .Filip P zawsze pomaga Profesor Ewa S W prowadzeniu lekcji przynosi pomoce dydaktyczne sam bardzo często przygotowuje materiały
i krok po kroku objaśnia je . W nagrodę za ten trud otrzymujemy Uwagi o treści chodzi na lekcji przeszkadza w prowadzeniu lekcji przeklina ....itp Dlaczego tak jest co my takiego robimy przecież jesteśmy dobrzy . Bardzo poruszyła mnie mowa Eweliny P która z takim przejęciem mówiła że klasa jest taka dobra iż pani Profesor postanowiła dzwonić do rodziców by pogratulować dobrego dziecka .
Szkoda iż to jest swego rodzaju paradoksem sama pani wie jaka jest Prawda ??
Myślę iż ten list zadowolił panią i poprawił pani chumor :) Jak mawia moja mądrość " co za bida co za slams ". Pozdrawiam nie oczekuję odpowiedzi acz kolwiek by było miło gdyby pani odpowiedziała . Buziaczek :******
Zastępca gospodarza klasy na wyższej uczelni technologi żywienia w cambridge anglia . Pozdrawiam Paul Michael K..
Bardzo proszę o tłumaczenine ..