9krótkich zdan;(

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

1.Od kiedy pracuję w tym kolegium nauczycielskim,mówię coraz lepiej po polsku.
2.W drodze na dworzec spotkałam tyko jednego człowieka,ponieważ było jeszcze bardzo wcześnie.
3.Okazało się,że mogę studiować jeden semestr w Stanach Zjednoczonych,co mnie bardzo ucieszyło.
4.Chociaż nigdy nie uczył się polskiego,potrafi się porozumieć w tym języku.
5.Komputer,który mi dano do dyspozycji jest bardzo nowoczesny.
6.Kiedy się jest w nowym miejscu ważne jest zdobyć przyjaciół.
7.Kiedy został podpisany ten układ o współpracy?
8.Mogę powiedzieć,nie przesadzając,że ona schudła 10kg.
9.Chociaż mieszka już 5lat w Szwajcarii,nie zżyła się z tym krajem.
LEPIEJ JAKBY TO KTOS JESZCZE SPRAWDZIL BO Z PEWNOŚCIA SĄ BŁEDY.

1.Seit wann arbeite ich in dieser Lehrkollegium, spreche ich immer besser auf polnisch.
2. In dem Weg auf der Bahnhof habe ich nur einen Mensch getroffen, weil noch sehr früh war.
3. Es hat sich gezeigt, dass ich ein Semester in USA strudieren kann, was mich sehr gefreut hat.
4. Obwohl er hat nie polnisch gelernt, er kann in diese Sprache verständigen sich.
5. Das Computer, welcher mir in die Disposition gegeben hat, ist sehr modern.
6. Wann es ist sich in dem neue Platz, wichtig ist dei Freunden erobern.
7. Wann hat dieser Aufbau über die Mitarbeit untergeschrieben werden?
8. Ich kann sagen, nicht versetzen(?), dass sie 10 kg abgenommen hat.
9. Obwohl sie wohnt schon 5 jahre in der Schweiz, hat sie nicht mit diese Land zusammen gelebt.
Dziękuję:-)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia