pare zdań proszę !!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam;) Ostatnio nie było mnie na lekcjach i musze napisac list.. a jestem troche do tyłóu z materiałem dlatego prosze was o pomoc.. Byłabym bardzo wdzieczna gdyby ktoś mi napisał pare zdanek.. Coś w tym stylu :

Ostatnio zauważyłam że mój kolega coraz częściej pije alkohol a czasami nawet się upija. Gdy pije staje się agresywny i niemiły. Gdy się dowiedziałam byłam zdenerwowana i zła. Jego kolegom również nie podoba się jego zachowanie a jego rodzice nic o tym nie wiedzą. Próbowałam z nim porozmawiać ale nie przyniosło to żadnych efektów. Zaczął na mnie krzyczeć. Nie dostrzega on swojego problemu i nie wie że może wpaść w alkoholizm. Przeraża mnie ta sytuacja. Dodatkowo nasze stosnki uległy pogorszeniu. Coraz żadziej rozmawiamy i zaczynamy sie od siebie oddalać. Jestem z tego powodu smutna i bardzo niezadowolona..

To tak mniej więcej.. bardzo prosze o pomoc.. i z góry bardzo dziękuje... To ma być ogólnie list.. ale początek i koniec sobie napisze .. nie będę was wiecej kłopotać... mam nadzieje że ktoś sie zlituje i mi pomoże :P

« 

Ogłoszenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie