Probleme in meiner Familie

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam! Mam problem z pracą domową z j. niemieckiego. Czy mógłby ktoś mi przetłumaczyć kilka zdań na język niemiecki? Byłbym wdzięczny, bo sam sobie z tym nie poradzę. Oto te zdania:

Nie dostaję kieszonkowego, ale kiedy potrzebuję pieniędzy to je dostaję. Rodzice nie mają nic przeciwko, kiedy wracam późno do domu, bo wiedzą, że mogą mi zaufać. Nie jestem zbuntowanym nastolatkiem. Jeśli rodzice mnie o coś poproszą to zazwyczaj to zrobię. Nie mam zbyt wielu obowiązków. Ubieram się jak chcę i rodzice nie mają nic przeciwko, a jakby nawet mieli to i tak bym się tak ubierał. Jedynym problemem są oceny. Rodzice chcieliby bym lepiej się uczył i dostał się do dobrej szkoły. Często mają pretensje, kiedy dostanę złą ocenę. Więcej problemów nie mam. Ogólnie moi rodzice są w porządku.
Ich bekomme kein Taschengeld, aber wenn ich das Geld brauche, bekomme ich es. Meine Eltern haben nichts gegen meiner später Heimkehr und sie können mir vertrauen. Ich bin kein rebellischer Jüngling. Wenn meine Eltern mich für etwas bitten, mache ich das. Ich habe nich viele Pflichten. Ich ziehe mich an, wie ich meine und meine Eltern haben nichts dagegen und sogar wenn sie etwas dagegen haben, werde ich auch mein Stil haben. Das wichtigste Problem sind die Noten. Meine Eltern wollen, damit ich Besler lernen und in eine bessere Schule gehen muss. Sie sind oft wütend, wenn ich eine schlechte Note bekomme. Ich habe keine Probleme mehr. Im allgemeinem kann ich mit meinen Eltern aushalten.
Dziękuję bardzo za świetne tłumaczenie tekstu! Naprawdę bardzo mi to pomogło. Pozdrawiam!

»

Brak wkładu własnego