List (o świętach Bożego Narodzenia) - Pomocy!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Droga Anno,
Ostatnie święta Bożego Narodzenia spędziłam z rodziną na wsi. Przed świętami pomagałam mamie i babci przygotowywac świąteczne potrawy, między innymi: karpia, kapustę z grzybami, czerwony barszcz i kluski z makiem. W tym roku przygotowałam dużo prezentów, np. kosmetyki, słodycze i ksiązki. Sama dostałam pieniądze, ksiązkę i buty. Atmosfera była bardzo ciepła i rodzinna. Wszyscy byli szczęśliwi, że w końcu się spotkali. Mieliśmy sobie dużo do opowiedzenia. Poprosiłaś mnie, żebym Co opowiedziała o polskich tradycjach. Najważniejsze z nich to ubieranie chinki, obecnośc 12 potraw na wigilijnym stole i dzielenie się opłatkiem. U nas chodzi z się również na pasterkę. Jest to msza, rozpoczynająca się o 24:00. Na pasterkę chodzę co roku. Pytałaś też, czy chciałabym coś zmienic w tradycjach związanych ze świętami Bożego Narodzenia - nie. Uważam również, że nie powinno sie ich zmieniac.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Proszę o pomoc!!!
Super :-)
o geez...chodzilo mi o przetlumaczenie ;p
Zły adres :-)

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego