LIsto do kolegi , prosze o pomoc , szybko

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Drogi Łukaszu Chełm 01.01.2007

Na poczatku listu chciałem cię zapytać jak minęły ci święta bożego narodzenia .
U mnie w domu przed świętami było bardzo dużo sprzątania . Moim zadaniem było posprzątać mój pokój , ubrać choinkę. W mojej rodzinie praktykowane jest wiele tradycji bożonarodzeniowych np. siano pod obrusem , 12 potraw , uczęszczanie na pasterke . sylwester spędziłem w domu z kolegami . pozdrawiam

Kuba

potrzebne mi to jest na jutro blagam pomocy
Lieber Lukasz

Zuerst würde ich Dich gerne fragen,wie du Deine Weihnachtszeit verbracht hast.
Bei mir war es vor Weihnachten viel aufzuräumen. Meine Aufgabe war es mein Zimmer aufzuräumen und den Weihnachtsbaum zu schmücken. Unsere Familie praktiziert viele weichnachtliche Bräuche z.ß Heu unter der Tischdecke,12 Gerichts-Weihnachts-Abendmahl,Christmette. Silvester hab ich mit meinen Freunden Zuhause verbracht. Schöne Grüße kuba

:-)mitvorbehalt
Vorbehalt entfernt… :-)

Chełm 01.01.2007
Lieber Lukasz,

zuerst würde ich Dich gerne fragen, wie du Deine Weihnachtszeit verbracht hast. Bei mir gab es vor Weihnachten viel aufzuräumen. Meine Aufgabe war es, mein Zimmer aufzuräumen und den Weihnachtsbaum zu schmücken. Unsere Familie praktiziert viele weihnachtliche Bräuche z. B. Heu unter der Tischdecke, zwölf Gerichte zum Weihnachtsmahl, die Christmette.

Silvester habe ich mit meinen Freunden zu Hause verbracht.

Schöne Grüße
Kuba
dzieki wam bardzo :D:D:D

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa