Mało czasu - potrzeba pomoc.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Często zagladam w to miejsce, ale do tej pory nie korzystałam z Waszej pomocy. Niestety znalazłam się w sytuacji podbramkowej. Mam strasznie dużo zadane na jutro i brak mi czasu.
Jestem w II klasie LO, mam napisać kilka zdań na temat: co najbardziej lubię czytać w gazetach i dlaczego. Mam już wstęp, ale wystąpiło kilka problemów. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.

Am liebsten mag ich lesen die Feuilletonen (nie jestem pewna czy na pewno tak to będzie brzmiało w liczbie mnogiej), weil sie sind lustig, interessant und manchmal zynisch. Die Feuilletonen zeigen an lustig die Problemen die Leuten. (Miało być, że felietony przedstawiają na wesoło problemy ludzi albo, że w zabawny sposób opowiadają o problemach ludzi, tylko nie wiem jak to będzie po niemiecku, zdaję sobie sprawę, że trochę to spolszczyłam. ;] ) Jeśli ktoś miałby jakiś pomysł co jeszcze dopisać, bo ja narazie żadnego nie mam, to byłabym wdzięczna za podpowiedź.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie