tłumaczenie zdań

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam. Chciałbym was prosić, abyście pomogli mi przetłumaczyć te zdania. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
1. Mieszkam w centrum miasta w nowym budownictwie na czwartym piętrze.
2. Czy mieszkasz w domku jednorodzinnym na obrzeżach miasta?
3. Moje mieszkanie jest duże. Składa się z przedpokoju, 3 sypialń, salonu, kuchni i łazienki
4. Mój adres to... Jaki jest twój adres?
5. Czy kot leży na łóżku w moim pokoju?
6. W moim pokoju znajdują się ( pewne meble)
7. ( Wymień 2 wady i zalety mieszkania w centrum miasta- jak ktoś je wymieni to też niech napisze co oznaczają :))
8. Gdzie najchętniej przebywasz?
9. Nie lubię jesieni, bo pada deszcz i jest zimno
10. Połóż książkę na stole ( prośba do kolegi)
11. Zamknijcie drzwi.
12. Pojedź na wycieczkę do wiednia ( prośba do nauczyciela)
13. Jaka jest dziś data?
14. Mam urodziny... Kiedy masz urodziny?
15. Do teatru idzie się prosto przez most a potem trzecią ulicą w prawo.
16. ( powiedz co można robić podczas wakacji nad jeziorem)
17. Dokąd chcesz jechać na wakacje i dlaczego?
18. Pojadę na wakacje do babci. Będę grać w piłkę, oglądać telewizji i jeździć rowerem.
19. Chciałbym pojechać do Francji i zobaczyć wieżę Eiffla.
20 Kiedy, z kim i czym jedziesz na wakacje?
21. Chciałbym pojechać do USA. Chciałbym tam grać w piłkę nożną, oglądać telewizje.
22. Co będziesz robić podczas wakacji?
23. Wakacje będę spędzał na wsi i będę pływał w rzece.

Jeszcze raz bardzo dziękuje temu kto się podejmie pomóc mi. Pozdrowienia
To jak pomoże ktoś? To jest trochę pilne. Bardzo prosze.
ludzie - Błagam.
1Ich wohne im Stadtzentrum, in einem neuen geb8ude (im Neubau), im 4. Stock.
Wohnst du in einem einfamilienhaus, am Rande der stadt?
meine Wohnung ist groß. Sie besteht aus dem Flur, 3 Betzimmern, einem Wohnzimmer, einer Küche und einem Badezimmer (rodzajniki mozna wywalic tu)
Meine Adresse ist : Wie ist deine Adresse
Liegt die Katze auf dem Bett in meinem Zimmer
przepraszam musze isc, powodzenia , no ale i tak juz masz mniej niz bylo ;-)
dzięki
Może ktoś inny mógłby dokończyć? Baardzo proszę.
1. geb8ude =Gebäude, 4. = vierten
2. einfamilienhaus = Einfamilienhaus
3. 3 = drei
6. In meinem Zimmer befinden sich ( pewne meble)
9. Ich mag den Herbst nicht, denn es regnet und es ist kalt.
10. Leg das Buch auf den Tisch.
11. Macht die Tür zu.
14. Ich habe Geburtstag... Wann hast du Geburtstag?

Zrobiłam 5 krótszych zdanek, bo nie mam ochoty odwalać za Ciebie zadania domowego.
Nie sądzisz, że też powinieneś/powinnaś się trochę wysilić????
Sam/a spróbuj - poprawię.
tylko, że w tym jest problem, że przez dłuższy czas chorowałem i nie rozumiem tego. A moja pani wpadła na pomysł sprawdzianu i teraz muszę się tego nauczyć bo dostanę 1. Dlatego stworzyłem taki temat z prośbą o pomoc 2 raz w całym życiu. A jeżeli jest ktoś komuś się nie chce pisać tych wszystkich zdań to napisze mi przynajmniej jak się tworzy zdania przypuszczające? Takie jak Chciałbym wyjechać do USA Albo grałbym w Karty.
ich würde gerne Karten spielen.
ich würde in die USA fahren.

czas przyszly tworzy sie za pomoca "würde" na drugim miejscu w zdaniu +"bezokolicznik" na koncu.
i tak nie czaje ale dzięki. Gdyby ktoś był tak dobry i dokończył, a poza tym chciałbym podziękować wszystkim co już trochę zrobili - Dziękuję!
Zostało jeszcze to. Nasprawdę chciałbym to zrobic sam, ale, nie udaje mi się.

1. Wakacje będę spędzał na wsi i będę pływał w rzece.
2. Gdzie najchętniej przebywasz?
3. Pojedź na wycieczkę do wiednia ( prośba do nauczyciela)
4. Do teatru idzie się prosto przez most a potem trzecią ulicą w prawo.
5. Dokąd chcesz jechać na wakacje i dlaczego?
6. Pojadę na wakacje do babci. Będę grać w piłkę, oglądać telewizji i jeździć rowerem.
7. Chciałbym pojechać do Francji i zobaczyć wieżę Eiffla.
8 Kiedy, z kim i czym jedziesz na wakacje?
9. Chciałbym pojechać do USA. Chciałbym tam grać w piłkę nożną, oglądać telewizje.
10. Co będziesz robić podczas wakacji?
11. Wymień 2 wady i zalety mieszkania w centrum miasta- jak ktoś je wymieni to też niech napisze co oznaczają
1. Die Sommerferien werde ich auf dem Lande verbringen und ich werde in dem Fluß schwimmen.
2. Wo hältst du dich am liebsten auf?
3. Unternehmen Sie bitte den Ausflug nach Wien.
4. Ins Theater geht man geradeaus über die Brücke und die dritte Straße rechts.
5. Wohin möchtest du in den Sommerferien fahren und warum?
6. Ich werde die Sommerferien bei meiner Oma verbringen. Ich werde Fußballspielen, fernsehen und Rad fahren.
Fußball spielen *
7. Ich möchte nach Frankreich fahren und den Eiffelturm sehen.
8. Wann, mit wem und womit fährst du in den Sommerferien?
9. Ich möchte in die Vereinigten Staaten fahren. Ich möchte dort Fußball spielen und fernsehen.
10. Was wirst Du während der Sommerferien machen?
11. Im Stadtzentrum ist es sehr laut.(jest bardzo głośno)
Die Luft ist durch Autoabgase verschmutzt. (powietrze jest zanieczyszczone przez spaliny)
Man hat alles in der Nähe. (wszystko jest w pobliżu)
Man kann schnell die Einkäufe machen. (można szybko zrobić zakupy)
dziękuje, dziękuje i jeszcze raz dziękuje. Uff dzięki to bie zdążę się nauczyć. Dziękuje
Pomóżcie!! Proszę!! Próbowałam napisać to ale niektórych zdań nie umiem utoworzyć.. Proszęę

Ja mam urodziny (i podaję datę np. 25 sierpień). Dzień przed moimi urodzinami piekę z mamą ciasto i jedziemy do sklepu po smakołyki i napoje. Ja zawsze robię sałatkę owocową, która skłąda się z melona, jabłek, pomarańcz, kiwi, ananasa, banana, grapefriut. Moje urodziny odbywają się zawsze w sobotę, dlatego rano sprzątam mój pokój i przygotowuję się powoli do przyjęcia. Kiedy dochodzi 17 zawsze mam wszystko zapięte na ostatni guzik i czekam na gości. Przychodzi do mnie (wymieniam imiona). Na początku jemy ciasto zrobione przez moją mamę. Po kawie oglądam prezęty a następnie idziemy do pokoju.Jak jest ładna pogoda to idziemy na spacer, rozmawiamy ze sobą, gramy w różne gry. Moje urodziny kończą się o 22. Żegnam się z moimi gośćmi i sprzątam po urodzinach. Moje urodziny są zawsze udane.

Helpp!!!Będe bardzo wdzięczna
Hej! Jutro mam spr z niemca i znam pytania :) Ale nie potrafię dobrze zdań po niemiecku układać stąd moja prośba o pomoc:
Napisz przynajmniej 5 zdań o tym, co chciałbyś robić podczas urlopu.

Jeśli chcesz mi pomóc a nie masz pomysłu co napisać możesz przetłumaczyć (nie musi być dosłownie) coś takiego:

Chciałabym w czasie urlopu wyjechać w góry razem z przyjaciółmi. Lubimy spacerować po górach i zwiedzać, dlatego odwiedzili byśmy kilka muzeów. Wieczorami chodzilibyśmy na imprezy. Myślę, że poznalibyśmy też kilku ciekawych osób. W wolnym czasie czytała bym interesującą książkę w ogrodzie.

Niezbyt ambitny tekst, więc jeśli potrafisz skleć coś fajnego :)

Bardzo liczę na Waszą pomoc i z góry dziękuję! ;*
heee? To jest thread shadow93. To twoja odpowiedź na jego problem?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie