Pomoc 2 zadania

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam
Mam problem z zadaniami. A mianowicie:
1. Podczas pobytu u znajomych w Szwajcarii robiłeś zakupy w małym sklepie spożywczym niedaleko miejsca zamieszkania. Po powrocie ze sklepu opowiedz znajomym:
- co kupowałeś
- co wydarzyło się podczas robienia zakupów
- jak zareagowała sprzedawczyni.

Niech będzie coś takiego:
Kupowałem warzywa i owoce na sałatkę. Nagle usłyszałem głośny huk okazało się że na ulicy był wypadek. Sprzedawczyni natychmiast zadzwoniła po policję i pogotowie.

2. W czasie wolnym na wycieczce w Kolonii poszedłeś ze znajomymi do kawiarni. W drodze powrotnej opowiadasz innej koleżance z wymiany o zajściu, jakie miało tam miejsce.

Kiedy byłem w kawiarni ze znajomymi zauważyłem brak portfela. Razem ze znajomymi zaczęliśmy go szukać, do poszukiwań przyłączyło się też kilka innych osób. Po 20 minutach znaleźliśmy portfel.

Bardzo proszę o pomoc.
In habe Obst und Gemüse zum Salat gekauft.Plötzlich habe ich ein lautes Dröhnen gehört.Wie es sich herausstelte, war an der Straße Verkehrsunfall. Die Verkäuferin hat sofort die Polizei und den Rettungsdienst angerufen.

In der Freizeit hast du einen Ausflug in Köln gemacht , du mit Bekannten inm einem Café .Auf dem Rückweg hast du einer anderen Kollegin alles über dem Vorfall mit Bekannten gesagt.

Als war ich in der Kneipe mit alle Bekannten hab eich Mangelbrieftasche gesehen.Zusammen mit Kollegen habe ich zum Suchen angefangen .Es suchten noch ein Paar anderen Menschen.Nach 20 Minuten haben wir die Geldtasche gefunden.

tak ja bym to napisala..mysle ze to jest dobrze ..sprawdzala mi to nauczycielka..pozdrawiam..
sorka pomylilam sie tam ma byc Ich habe Obst und Gemüse zum Salat gekauft ....sorka..

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie