bardzo prosze o pomoc (moja przyjaciolka)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam. Bardzo proszę o pomoc w przeytłumaczeniu tego tekstu na język niemiecki. Jestem bardzo słaba z tego języka i wiem, że nie poradzilabym sobie z tym zadaniem, dlatego zwracam sie z tym do Was ;)

Moja najepsza przyjaciółka ma na imie Edyta. Ma 18 lat i mieszka w Krakowie. Jest szczupła i wysoka, ma długie blond włosy, piekna twarz z malym, zgrabnym nosem i niebieskimi oczami. Jest bardzo wysportowana ponieważ trenuje siatkówke. Edyta interesuje sie modą, dobry wygląd jest dla niej bardzo wazny. Ubiera sie bardzo elegancko, lubi nosic sukienki i buty na obcasie. Latem nosi piękny kapelusz i okulary przeciwsloneczne, bardzo jej w tym do twarzy. Edyta gustuje w tatuażach oraz piercingu, uważa, że jest to bardzo ciekawa metoda upiększania swojego ciała. Ma kolczyk w nosie i języku oraz niewielki tatuaż na lewym ramieniu.

Tekst nie musi być przetłumaczony dokladnie słowo w słowo, chodzi mi o ogolny sens tej wypowiedzi, niektore slowa moga byc zastapiane innymi, latwiejszymi ;p

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie