Prosze o pomoc w napisaniu listu do kolezanki

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Prosze o pomoc w napisaniu mi listu do mojej kolezanki na temat mojej odstatniej podrózy do Zürichu.Podane słownictwo z , którego musze skozystać to :
*eine Reise nach Zürich machen
*nach Bahnverbindungen fragen
*sich doch fürst Trampen entscheiden
*Reiseroute gründlich planen
*mit dem Bus zur Autobahn fahren
*an der Tankstelle andere Tramper treffen
*Fahrgelegenheiten suchen
*keine Probleme haben
*gut in Zürich ankommen
*Geld sparen
Prosiła bym o użycie perfektu w tym liście . Blagam pomuście. Nie wiem jak napisać ten list a musze go miec na 17 marca.:(bede bardzo wdzięczna za pomoc.
Kalina
Po pierwsze: "pomóżcie" pozostawiam bez komentarza, chociaż miałam ochotę cos napisać.
Po drugie: Twoje zadanie nie jest takie trudne skoro masz podane słownictwo! Więc radzę usiąść i spróbowac coś napisać. Do 17 marca na pewno znajdzie się ktoś, kto poprawi Twoje zadanie.
Pozdrawiam

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa