Tłumaczenie listu

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam serdecznie,
Czy mógłby ktoś prztłumaczyc mi list?
Z góry dzękuję.

Hallo Nicol,
Danke für deinen netten Brief und die Fotos. Du schreibst, dass du Fernsehen gern hast und das Fernsehen dir viel Spaß macht!
Ich habe Fernsehen auch sehr gern. Jeden Tag sehe ich fern. Ich mag viele Sendungen.
Ich sehe gern Übertragungen über kochen und "Tanz mit Stars“ - das ist eine Talkshow. Diese Programme bieten Unterhaltung an und das ist doch am wichtigsten, oder? Außerdem interessieren mich solche Sendungen. Fernsehen ist ein super Mittel um sich zu erholen! Es ist sehr angenehm sich auf die Couch zu legen und zu enstpannen. Darüberhinaus kann man durch das Fernsehen auch etwas lernen und das ist eine sehr nette Tatsache.
Nächste Woche schreibe ich mehr.
Schreibe mir, bitte, schnell zurück! Ich warte auf deine Antwort.
Mit Grüßen und Küssen,
Deine Kathia
Wczoraj poprawiałem ten list, teraz chcesz go po polsku? ;)

Cześć Nicol,
Dziękuję za twój miły list i zdjęcia. Piszesz, że lubisz telewizję i że telewizja sprawia ci dużą radość!
Też bardzo lubię telewizję. Codziennie ją oglądam. Lubię wiele programów.
Najchętniej oglądam przekazy o gotowaniu i "Taniec z gwiazdami" - to jest talkshow. Te programy oferują rozrywkę, a to przecież jest najważniejsze, no nie? Poza tym to interesują mnie takie audycje. Telewizja jest świetną metodą, by odpocząć! Bardzo miło jest się położyć na kanapie i zrelaksować.
Poza tym poprzez telewizję można się też czegoś nauczyć, a to jest całkiem miły fakt.
Za tydzień napiszę więcej.
Odpisz mi proszę prędko! Czekam na twoją odpowiedź.
Pozdrawiam i całuję,
Twoja Kasia

« 

Brak wkładu własnego

»

Nur deutsch