Wymarzone przyjęcie urodzinowe, pilne!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

witam serdecznie! bardzo się cieszę, że znalazłam to forum. mam nadzieję, że będzie ono szansą dla mnie, by podciągnąć się w niemieckim, który przecież tak bardzo lubię ;)

a tymczasem pilnie prosiłabym o pomoc w napisaniu notatki na temat ulubionego przyjęcia urodzinowego, tj. takiego jakie bym chciała mieć.
jeszcze kilka miesięcy temu pewnie jakoś dałabym sobie radę, ale ostatnimi czasy przez próby do przedstawień często nie było mnie na lekcjach j. niemieckiego, gdzie właśnie o przyjęciach mówiono.

proste jak na niespełna 15-latkę (czyt. nie za trudne gramatycznie) i
nie musi być długie.

bardzo proszę, jeśli nie stanowi to dwa Was większego problemu.
za wszelką pomoc z góry dziękuję.

pozdrawiam Karolina :)
dobrze postaram się to napisać po polsku i bardzo proszę o pomoc:

Chciałabym, aby moje przyjęcie urodzinowe było wyjątkowe:
mnóstwo znajomych, pyszny tort, dużo jedzenia i picia, wymarzone prezenty, świetna atmosfera, oryginalny wystrój, rozrywkowa muzyka i dużo tańców.
Chciałabym, aby wszyscy byli zadowoleni i mówili, że moje przyjęcie jest cudowne.
Jeśli udałaby się pogoda, byłby ogród, basen a wieczorem ognisko.
Gralibyśmy w butelkę, śpiewali i piekli kiełbaski.
Tak, to by było świetne przyjęcie.
Szkoda tylko, że moje urodziny są w październiku, a ogrodu i basenu jeszcze nie mam...

Pozdrawiam!

« 

Brak wkładu własnego

»

Życie, praca, nauka