list

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

dostałaś list od koleżanki u której bedziesz mieszkać w czasie wymiany miedzyszkolnej.napisz do niej list w którym:
-dziękujesz jej za list i zdjęcia
-opowiadasz o swoich najblizszych ich zawodach
-informujesz o swoich planach wakacyjnych i pytasz o jej plany wakacyjne
-wyrazasz radosc z nadchodzacego spotkania i poznania jej rodziny.BARDZO PROSZE O POMOC I NAPISANIE MI TEGO POTRZEBUJE TEGO NA JUTRO:( JESZCZE RAZ PROSZE
Napisz sama, potem ci sprawdzimy. Nie sądze zeby ktos teraz napisal list za ciebie, bo ludziom zwyczajnie sie nie chce
ale ja po niemiecku nie dam rady! mam dopiero pierwszy rok niemiecki!i mi to nie idzie:/jakbym potrafila to bym sama sobie bez problemu napisala ale nie potrafie ukladac tych zdan i w ogole://
To chociaz sprobuj :)
Jak chodzilam pierwszy rok na niemiecki tez przerazaly mnie takie wypracowania, ale napisalam ich tyle przez 3 lata kariery gimnazjalnej, ze juz sie przyzwyczailam. a czlowiek uczy sie na bledach, najlepiej wlasnych.
ale ja juz gimnazjum mam za soba i nigdy w zyciu czegos takiego nie pisalam:/ bo moje lekcje niemieckiego to byl koszmar nic na nich prawie nie bylo a teraz...:/ ale nie ma co sie zwierzac...jejku jak mam cie prosic:(