proszę o pomoc w tłumaczeniu!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

A więc mam ciekawe zadanie z niemieckiego a sam sobie na pewno nie dam z nim rady...
Muszę napisać list...
To jest moje rozpoczęcie listu:

Liebe Anna!
Ich muss dir schreiben, was ich letztens erlebte.
Jch habe interesante Aufsatz gelesen.

I tu już bym prosił o przetłumaczenie na niemiecki:

Artykuł który przeczytałem nazywa się "Was macht man in disem Job?". Zainteresował mnie zawód kucharza w luksusowej restauracji która znajduje się kilka metrów od mojego domu, dzięki temu nie musiał bym płacić tyle za benzynę. Główną zaletą bycia kucharzem jest to że kobiety kochają jak facet umie gotowaća wadą to że potem za bardzo się grubnie. Zarobki to 7.000-8.000 EURO na miesiąc. Poszukują ludzi którzy umią dobrze gotować. Przed przyjęciem do pracy dostaje się 7 dni praktyk, potem wystarczy tylko zdać test i można już tam pracować.

Bardzo proszę o przetłumaczenie tego tekstu. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Der Artikel, welcher lese ich, nennt sich "Was macht man in disem Job?". Ich interesiere mich Job den Koch in gut Restaurant, welche ist einiger Meter von mein Haus, darum muss ich nicht das Benzin zu teuer bezahlen.
Chciał bym zmienić końcówkę: (proszę o przetłumaczenie już tylko tego\/)

Główną zaletą pracy w tej branży jest to że można dużo zarobić i że dostaje się służbowy telefon komórkowy. Jedyną wadą jest wiele godzin pracy dziennie. Zarobki sięgają 7.000-8.000 Euro na miesiąć. Poszukują ludzi którzy potrafią dobrze gotować i skończyli studia gastronomiczne. Przed przyjęciem do pracy wystarczy zdać test i można już tam pracować.

Pozdrawiam.

« 

Studia językowe

»

Brak wkładu własnego