Witam
mam problem jestem w klasie 1 a muszę napisać prace która była na maturze i nie wiem jak sie do tego zabrać dodatku ma to być do 120 do 150 słów prosił bym o przetłumaczenie na niemiecki w czasie perfekt:
Moje przedmioty dodatkowe które wybrałem na maturę to j.Niemiecki i chemie wybrałem je ponieważ jestem z nich dobry i lubię te przedmioty są jeszcze obowiązkowe j.Polski oraz matematyka.
Do maturu przygotowywałem sie całe liceum chodziłem do szkoły językowej oraz uczęszczałem na korepetycje z chemii.
Dzień przed matura już sie nie uczyłem pojechałam nad jezioro i odpoczywałem ale ciągle myślałem o tym co mnie czeka i czy zdam ten ważny egzamin.
A teraz po maturze kiedy emocje trochę opadły ciesze sie ze jest już po wszystkim ze mogę sie rozluźnić jednak trochę sie martwię bo w końcu czekam z na wyniki maturalne od który zależy moja przyszłość.
jest 2 kierunki na których chciałbym studiować a są to Transport i Logistyka oraz Germanistyka. transport i logistyka znajduje sie w warszawie a germanistyka w Krakowie a jest to piękne miasto w którym chciałbym mieszkać wiec raczej wybiorę Germanistykę.
W najbliższych planach w wakacje mam zamiar sie dobrze bawić trochę popracować zęby za zarobione pieniądze pojechać nad Może.
Naprawdę jest to mi potrzebne wiec prosił bym o jak najszybsze tłumaczenie
z góry dziękuję
Pozdrawiam
Michał