Witam! Jestem nowy na tym forum i zwracam się z proźbą o przetłumaczenie tego tekstu, Wiem że jak na świeżaka dużo chcę ale naprawdę potrzebuje waszej pomocy :(Mam nadzieję że znajdzie się jakaś dobra duszyczka i mi pomoże:)
Oto tekst-
Cześć Józio!.
Na wstępie mojego listu chciałbym cię pozdrowić i zarazem zapytać się co u ciebie słychać i czy masz plany na wakacje. Ja planuje wyjazd do Krakowa w terminie 14 lipca do 21 lipca, i może razem byśmy się w tą podróż wybrali. Zwiedzili byśmy w Krakowie kościół Mariacki, Wawel, na Wawelu może udało by się dostać do komnat w których są trumny z zwłokami królów . Obejrzeli byśmy jaskinie smoka, a może zwiedzili także okolice Wieliczki, kopalnie soli podobna są tam piękne jaskinie i komnaty, i Oświęcim chciałbym przeżyć na swój sposób to co historii udało się zachować. Tak jak pisałem ze Stargardu wyjeżdżam 6 rano w Krakowie jestem na 15 idę do hotelu zameldowuje się i wyruszam na zwiedzanie, zwiedzam także na starówce słynne kawiarenki. Do domu wracam 21 lipca z Krakowa pociąg jest o 16. Postanowiłem że Kraków zwiedzę na pieszo, jeśli czas pozwoli zwiedzę tak jak pisałem Wieliczkę i Oświęcim, wybiorę się tam autobusem są z Krakowa specjalnie dla turystów tylko trzeba wcześniej zrobić rezerwacje. Na tym będę kończył swój list, napisz do mnie czy pojedziesz ze mną na tą wycieczkę czy nie. Napisz co u ciebie słychać?.
Z pozdrowieniami Zenek.