Bardzo bym prosiła kogoś kto umie j. niemiecki o pomoc... POMOCY!!! Potrzebuję przetłumaczenia tego tekstu na język niemiecki :
Mam 16 lat. Kończę już gimnazjum. Uważam, że jestem bardzo dobrą uczennicą.Czasem nawet sama z siebie jestem dumna. Lubię siebie. Interesuję się glownie muzyką - tańcem i śpiewem, ale na przyszlość mam mniej ambitne plany.
Gdy skończę Liceum Ogólnoksztalcące w Sycowie i kiedy zdam maturę pragnę iść do szkoly policyjnej, aby pracować w policji. Zaraz po tym chciałbym pójść na prawo jazdy i oczywiście w międzyczasie pracować. Nie wiem jak mi się życie potoczy, kiedy będę żoną z trójką dzieci, ale chcę iść na studia. Chodzi mi tu o zaoczne studiowanie - resocjalizację, oczywiście będę cały czas pracować.
Szczerze mówiąc po tej calej nauce, kiedy będę już pracowala i nie będę narzekala na wynagrodzenie to marzę o domku z ogródkiem, w którym miałabym wszystkiego rodzaju kwiaty i różne . Chcę mieć dobrego męża ( takiego w którym miałabym wsparcie, na którego zawsze mogłabym liczyć ) i oczywiście wspaniale dzieci. Zresztą moje dzieci mogłyby być tylko wspaniałe... Napewno będę miała też jakieś zwierzę. Fajnie by było gdybym poszła też na szybką emeryturę i w spokoju dożyła 100 lat.
To wszystko zdaje mi się strasznie odległe, ale wiem, że zanim się obejrzę będę już na studiach, a potem to już będzie z górki. Chciałabym być szczęśliwa - to wiem napewno.
Z góry bardzo dziękuję...
Ma to być poprostu wypracowanie o moich planach na przyszłość ...