Wycieczka do Berlina

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

W planowaniu wycieczki do Berlina pomogło nam biuro turystyczne/podróżowe.
Chętnych do wycieczki zgłosiło się 21 uczniów.
Dodatkowymi osobami zgłoszonymi do wycieczki byli dwaj opiekunowie.
Razem ustaliliśmy, że wycieczka będzie trwała 3 dni, od 2 do 4 czerwca.
Wynajęliśmy 23 miejsca w Hotelu.
Postanowiliśmy całą trasę w tą i z powrotem pokonać autobusem, zaproponowanym przez biuro turystyczne.
2 czerwca o godzinie 7.00 wyjechaliśmy spod gimnazjum.
Jechaliśmy kilka długich godzin.
Gdy już znaleźliśmy się na miejscu zobaczyliśmy Reichstag i Alexanderplatz i Tiergarten.
Następnego dnia zwiedziliśmy Potsdamer Platz, Brandenburg Tor i Museumsimel.
Kolejny, ostatni dzień spędziliśmy na podziwianiu Gedachtniskirche i Schloss Beluvue, ostatecznym, pożegnalnym punktem naszej wycieczki zostało Europacenter.
Ok godziny 16.00 wyjechaliśmy spod Berlina.
Późnym wieczorem byliśmy już w swoich domach.
Wycieczka bardzo mi się podobała.
Pozwoliła mi zobaczyć najciekawsze miejsca, zabytki w Berlinie.
Najbardziej podobała mi się leżąca w centrum Berlina Brama Brandenburska.
Wycieczka przekonała mnie do pięknego Berlina, a zarazem zjednoczyła jeszcze bardziej z klasą.

Proszę Was bardzo o przetłumaczenie (wyżej wymienionych) zdań na język niemiecki w czasie Perfekt.
Ja tez bym chciala zwiedzic Berlin, najlepiej we wrzesniu tak pomiedzy 10-14 wrzesnia. Kto jedzie ze mna? Mysle zeby z biura podrozy jechac.
Ja tez bym chciala zwiedzic Berlin, najlepiej we wrzesniu tak pomiedzy 10-14 wrzesnia. Kto jedzie ze mna? Mysle zeby z biura podrozy jechac.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie