proszę o pomoc :(

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

jeżeli ktoś byłby w stanie mi pomóc byłabym BARDZO WDZIĘCZNA

znalazłaś w internecie ciekawą ofertę wakacyjną w rozmowie telefonicznej z pracownikiem biura,które ją zamieściło:
a) wyjaśnij dlaczego zainteresowała cie ta oferta
b)zapytaj o możliwość uczestnictwa w kursie, które oferuje biuro
c)podaj termin, który najbardziej ci odpowiada

na zajęciach podczas kursu językowego w niemczech rozmawiacie o teewizji. opowiedz grupie o programie telewizyjnym który wczoraj oglądałaś
a) podaj rodzaj programu
b) przedstaw jego tematykę
c) podsumuj wrażernia na temet programu

podczas wymiany szkolnej gościsz kolegę ze szwajcarii, w planach na dzisiejszy wieczór macie oglądanie tv. gość pragnie obejrzeć komedię z jego ulubionym aktorem ty wolisz transmisję meczu
a) przedstaw swoją propozycję
b) odrzuć argument gościa i uzasadnij swój wybór
c) zaproponuj kompromisowe rozwiązanie
Troszke nie rozumie o co chodzi?? Przetlumaczyc Ci to co napisalas, czy mozemy napisac Ci cale wypracowanie..... tylko po jakiemu?? po Polsku Niemiecku??ß A moze w obu jezykach.....
po niemiecku. proszę o napisanie tych rozmówek sterowanych
Moze jeszcze na czysto do zeszytu?? Widze ze nawet ironii w mojej odpowiedzi nie wyczulas, nie dosyc ze nie chce ci sie slowa po niemiecku sklecisz, to nawet za leniwa jestes napisac ten tekst po polsku do przetlumaczenia. To forum nie nosi tytulu "jelenie do wykorzystania".............
przynajmniej jedna osoba zrozumiala o co mi chodzilo:)

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie