Witam!
Bardzo proszę o pomoc w napisaniu opisu pokoju. Opis powinien być jak najprostszy tzn. zdanie pojedyncze, proste słowa. Najlepiej by było, gdyby ktoś pomocny przetłumaczył ten opis:
Mój pokój jest duży, jasny i bardzo przytulny. Znajduje się on na poddaszu. Jest w kształcie litery L. Jest to moje miejsce pracy, zabawy i odpoczynku. Ściany mają kolor jasno-pomarańczowy. Na ścianach wiszą obrazy, zdjęcia i plakaty. Przy drzwiach jest duża szafa. Trzymam w niej ubrania. Obok szafy stoi szafka. W szafce mam książki i zeszyty. Obok szafki pod oknem stoi biurko. Na nim odrabiam zadania domowe. Obok stoi drugie biurko. Na nim mam komputer. Najczęściej swój wolny czas spędzam właśnie w tym miejscu. Obok komputera jest fotel i kanapa. Na niej często się uczę i odpoczywam. Za kanapą stoi łóżko. Nad nim wisi żyrandol. Przy łóżku stoi szafka. Trzymam w niej bieliznę. Na przeciwko kanapy jest szafka. Na niej stoi telewizor. W moim pokoju jest dużo kwiatów. Cała podłoga jest drewniana. W Moim pokoju spędzam najwięcej czasu. To w nim czuję się najlepiej i bezpiecznie. Jest to mój mały świat.
Wiem, że jest tego dość dużo, ale myślę, że zdania są na tyle proste, że ich przetłumaczenie zajmie naprawdę mało czasu.
Pracę muszę napisać do środy i myślę, że do tego czasu ktoś mi pomoże.
Z góry dziękuję ! ! !