hej muszę napisać list do koleżanki ze w mojej klasie pojawiła się nowa dziewczyna i musze ją opisać: zainteresowanie cechy charakteru wygląd plany na przyszłość. ale niestety nie mam pojęcia jak to zrobić wiec proszę o pomoc...
to przykładowy list po polsku napisałam dla ułatwienia ale możecie wymyślić swój.
droga Agato.
na początku mojego listu chcę cię pozdrowić i przeprosić że tak długo nie pisałam. co u ciebie słychać? dawno się nie odzywałaś. u mnie wszystko w porządku.
w mojej klasie pojawiła się nowa koleżanka i chciałam ci troszkę o niej napisać bo jest bardzo interesująca.
ma na imię Ola. wcześniej mieszkała nad morzem w Mielnie. chodziła do szkoły sportowej. u nas nie ma takiej więc dołączyła do mojej klasy. sport jest jej całym życiem a szczególnie biegi a zimą jazda na nartach. ale interesuje się także zdobieniem paznokci czyli tak jak ja.
jest osobą bardzo miłą i od razu jak do nas przyszła zaprzyjaźniłyśmy się. razem chodzimy do kina na dyskoteki. po prostu lubimy się dobrze bawić.
Ola jest interesującą dziewczyna dla chłopców ponieważ jest bardzo śliczna, ma średniej długości blond włosy, duże niebieskie oczy i ciemną karnację ciała.
w przyszłości chce zostać sportsmenką i zdobywać najwyższe miejsca na zawodach.
na tym kończę mój list. mam nadzieję że szybko się zobaczymy. czekam na list od ciebie.
pozdrawiam xyz