RATUNKUuuu!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Potrzebuję pomocy!
Muszę napisać list na niemiecki z zakupów i próbowałam coś tam przetłumaczyć z mojego listu na niemiecki ale znając siebie jest źle:P i bardzo bym prosiła żeby mi ktoś pomógł.

"U mnie wszystko dobrze. Odpowiadając na Twój list muszę napisać, że nie przepadam za robieniem zakupów, więc kupuję kiedy muszę. Jeśli chodzi o kupowanie ubrań to wybieram Stary Browar. Średnio chodzę na zakupy raz w miesiącu.
Chętnie robię zakupy w supermarkecie, ponieważ jest tanio, wszystko jest pod jednym dachem i łatwo można wszystko znaleźć.
Miesięcznie dostaję 50 złotych kieszonkowego i staram się oszczędzać. Czasami kupię w sklepiku cośdo jedzenia, picia, ale najczęściej kupuję ubrania. Swoich własnych zakpów nie robię z rodziną. Zakupy z rodziną robię tylko w supermrkecie i decydują oni tylko co kupić do jedzenia, picia. Nie decydują o moich zakupach, ale czasami pytam mamy o radę."

Dziekuję jeśli ktoś mi pomoże:)
proszę!
Podoba mi się Twój nick, ale to nie zmienia faktu, że jesteś leniwa, co jest równoznaczne z tym, że nie dostaniesz tutaj "gotowca". Chyba, że jakiś krasnoludek się znajdzie..
"Muszę napisać list na niemiecki z zakupów i próbowałam coś tam przetłumaczyć z mojego listu na niemiecki ale znając siebie jest źle:P"
wlasnie o to chodzi:) a kto powiedzial ze ma byc dobrze, lepiej troche zle niz nic, a tutaj jeszcze ktos by ci moze poprawil:)
lg
ale ja mam ten list tylko jakby to powiedziec... brak ladu i skladu, bo pewnie mam wszystkie slowa zle poprzestawiane. po prostu zrobilam co w mojej mocy i wypraszam sobie! leniwa nie jestem bo mam ten list i chcialam cos na czym moglabym sie podeprzec! albo na pewno sprawdzic czy mam dobrze.
w sumie to moze znajde jakiegos madrego kolege ktory mi sprawdzi, ale dziekuje za "pouczenia" :D haha:D
dzieki;)
"leniwa nie jestem bo mam ten list i chcialam cos na czym moglabym sie podeprzec!"

a ja jak niewierny Tomasz, jeśli nie zobaczę, nie uwierzę :D
EOT
pomoglibyście, a nie się tak tylko wyżywacie!:p
przynajmniej się nie wykręcam, że mnie nogi bolą, albo, że noga z niemca jestem ;-) Mindi zawsze Ci szczerze powie, co myśli :P (chyba sobie dodam to hasło w profilu :D)
taa... tylko ja bezczelnie udaję, że nie zrozumiałem, o co chodzi w kogoś zadaniu domowym:p odziedziczyłem to po moich przodkach, że uwielbiam wszystko i wszystkich ironizować:p
ale ja napisalam sama i jestem z siebie dumna. zobaczymy tylko jaka ocena bedzie i trzeba bedzie ja podzielic na dwa bo kumpela mi sprawdzala:P a nie napisalam tu po niemiecku mojego listu bo bylam strasznie zmeczona i spiaca jak wlasnie w tej chwili i przykro mi ze mi nikt niw wierzyl ze go mam;P
pzdr:D
Temat przeniesiony do archwium.