Tekst na niemiecki. Proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Wiem, że o osobach proszących o odrobienie za nich prace domowe myśli się, że to lenie, nieroby i idą na łatwiznę. Ze mna jest tak - chodzbym stawał na głowie nie zrozumiem niemca, jestem w tym języku antytalentem(pewnie dlatego, że zawsze skupiałem się na angielskim). Niemieckiego ucze się już.. chyba 9 lat i nic. Dlatego proszę o napisanie opowiadania w imperfekcie, które zaczyna się od zdania:

-"Mir ist in der Schule mal was sehr komises passiert..." lub
-"Andress martete ungeduldig auf seinen Bus. An der Halbestella war keiner mehr da. Plözlich..." lub
-"An einen Abend wateten Eltern auf ihre Tochter. Sie Saßen an gedeckten Tisch. Plözlich"

Jeszcze raz proszę o pomoc bo jestem w maturalnej klasie a ten tekst to duża szansa na poprawienie się z 1 na koniec semestru. Z góry dziękuję.
...aha może ktoś już coś podobnego miał w szkole i mógłby mi podesłać fotke kartki na której ma napisaną pracę.
też się uczyłem angielskiego i niemieckiego i też musiałem przez to przebrnąć, że do dzisiaj mówiąc cokolwiek po angielsku od czasu do czasu wtrącam coś po niemiecku, ale wypracowania z angielskiego też niestety musiałem pisać, więc do pracy rodacy, bo potrzebujemy wykwalifikowanej siły roboczej ;)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa