Witam serdecznie prosił bym jeśli było by to możliwe o przetłumaczenie mi listu z przepisem muszę zrobić to na wtorek ale z niemieckiego to ja dobry nie jestem i sprawia mi to kłopot polecenie jest takie
Twoja koleżanka z Niemien prosi żebyś przesłał jej przepis na tradycyjna polską potrawę napisz do niej listw którym:
1.Podasz jakie produkty i w jakiej ilości powinna kupić
2.Wpisz jak przygotować daną potrawę i na co zwrucić szczegulną uwagę
3.Poinformujesz, jak ją doprawić i w jaki sposób podawać
4.Poprosisz o przepis na tradycyjna niemiecka potrawę i sposób jej przygotowania
a mianowicie wymyśliłem coś takiego i prosił bym o przetłumaczenie jeśli ktoś może
cześć Ola
Przesyłam ci przepis o który prosiłaś a więc produkty które będą ci potrzebne aby zrobić rybę po grecku to 1 kg filetów z ryby morskiej, 3 marchewki,2 pietruszki, 1 nieduży seler, 1 cebula, 100 g mąki, 4 łyżki oleju
2 łyzki pasty pomidorowej, sok z połowy cytryny, sól, pieprz, bazylia, oregano
następnie powinnaś Rybę opłukać, posolić i obtoczyć w mące, dokładnie przyciskając. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Włoszczyznę obrać, zetrzeć na trace warzywnej, cebulę drobno posiekać. Dusić do miękkości (przez ok. 30 minut) na niewielkiej ilości oleju na małym ogniu pod przykryciem wraz z ziołami i przyprawami. Pod koniec duszenia dodać pastę pomidorową oraz sok z cytryny. Nieco przestudzonymi warzywami obłożyć usmażone filety rybne. Wstawić do lodówki i podawać po kilku godzinach ozdobione plasterkami cytryny i świeżymi ziołami. mam nadzieje że ryba będzie smakowała i proszę cię abyś wysłała mi przepis na tradycyjną niemiecką potrawę
pozdrawiam i życzę smacznego
Z gury dziękuje za przetłumaczenie (JEŚLI WYDA WAM SIĘ TO ZA DŁUGIE DO PRZETŁUMACZENIA MOŻE BYĆ PRZEPIS NA INNĄ POTRAWĘ JEŚLI KTOŚ MA LEPSZY POMYSŁ